Uskoro će proizvodnja audio knjiga dobiti nagli podsticaj u novoj, revolucionarnoj tehnologiji: mala kartica može da smesti čak pet podužih romana u običan, mada pomalo nesvakidašnji mobilni telefon. Time će ova čarobna sprava, pored foto, video, TV, gejming ii muzičke kutije, postati i prava mobilna biblioteka u džepu svog vlasnika, ukoliko je SMS generacijama još uopšte stalo do čitanja knjiga.
Ova kartica može se ubaciti u mobilni telefon, i lišiti vlasnika tereta od šest diskova koliko je potrebno za jedan poduži audio roman koji bi se inače morali nositi uza se, da bi se odslušali na nekom portabl CD plejeru. Ovu tehnologiju razvila je Nokia koja će je do kraja godine usavršiti i ponuditi korisnicima svojih najnovijih mobilnih aparata.
Jedan od naslova koji će prvi biti ponuđeni publici u ovoj najnovijoj elektronskoj „minimalističkoj formi“,jeste krimi roman britanskog pisca Pitera Džejmsa koji će se pojaviti na nemačkom jeziku, za nemačko tržište, ali su u toku i pregovori engleskog izdavača da na sličnoj kartici ponudi mobilnim korsnicima svoj roman u audio-verziji na engleskom.