Prvi mobilni uređaj sa savitljivim ekranom za čitanje ličnih informacij i novina predstavljen je na 3GSM sajmu u Barseloni.
Svi znamo da mobilni uređaji koji imaju veliki ekran moraju biti glomazni. Ipak, Polimer Vižn Ridius je demonstrirao model sa savitljivim ekranom. Ridius stiže sa petoinčnim ekranom u uređaju koji nije mnogo veći od standarnih mobilnih telefona, kada je uređaj sklopljen (100x56x21 mm, težine 150 grama).
Srce Polimer Vižn Ridiusa koristi savitljiv monohromatski TFT ekran koji kontroliše Elektronik Ink tehnologija. Ova vrsta ekrana troši veoma malo energije i može se koristiti i pri jakom suncu. Mala potrošnja energije znači da se Ridius može koristiti i do deset dana između dva punjenja baterije.
Ridius nije telefon, iako podržava EDGE i UMTS standarde za prenos podataka. Ekran je pet inča rezolucije 320×240 tačaka sa 16 nijansi crne boje.

Ugrađen softver sadrži e-mail klijent, RSS čitač, program za čitanje dokumenata i puštanje muzike. Ridiusom se upravlja uz pomoć „LED korisničkog interfejsa osetljivog na dodir“, koji se sastoji od nekoliko dugmadi sa strane ekrana.
Glavni problem je u samom ekranu. Vrlo je sporo osveženje ekrana, s obzirom na novinu ove vrste uređaja, postoje i neke male nedostatnosti. Recimo, uređaj ima ograničene mogućnosti: može da prikaže tekstualnu stranu, ali ne i pokretne slike! Ni sama rezolucija Ridiusa nije zapanjujuća. Nokia N800, na primer, ima rezoluciju 800×400 tačaka na 4.1 inča ekranu, ali je Nokia mnogo teža i baterija joj traje znatno kraće.
Interesantno, na Ridiusu nema web pretraživača, a ni mogućnosti telefoniranja.

Sa druge strane, najmanja memorijska opcija je 4GB, što daje dosta mogućnosti za „download“ dokumenata, e-mail i audio fajlova.
Ekran na Ridiusu ne podržava TV sliku, iako podržava širokopojasni DVB-H prenos podataka. Ostaje samo da se sačeka sledeća verzija ovog uređaja, kada će se ispraviti postojeći nedostaci. Možemo biti sigurni da sledeće generacije mobilnih uređaja neće nimalo ličiti na ove sadašnje.