Na sajmu 3GSM u Barseloni, Soni Erikson predstavio je najnoviju seriju svojih modela mobilnih telefona. Nova perjanica „Walkman“ serije je svakako W880i. U pitanju je ultra tanak i izuzetno lagan 3G telefon sa samo 9.4 mm debljine i 72 grama težine. Displej je dijagonale 1.8 inča, sa QVGA rezolucijom (240×320 piksela) TFT kvaliteta i 260.000 boja. W880i ima primarnu kameru od dva megapiksela i sekundarnu za video pozive. Uz telefon se dobija 1GB M2 memorijska kartica, što je više nego dovoljno za svakodnevnu upotrebu, jer na karticu staje 16 albuma. Osim toga, ovaj model ima punu podršku za bluetooth 2.0 sa A2DP, za slušanje muzike na stereo slušalicama i unapređenu verziju Walkman plejera. Radio je izostavljen.
Vreme razgovora u GSM mreži je 6.5 sati sa 17 dana stanja pripravnosti i do 20 sati slušanja muzike. Ostale funkcije Sony Ericsson W880i su veoma slične ostalim uređajima iz „Walkman“ serije: web pretraživač, email klijent, RSS čitač, spikerfon, video striming i naravno unapređen multimedija plejer.
Na ovom telefonu ima i nekoliko kompromisa – glavni je veličina ekrana. Iako je QVGA displej u pitanju, veličine je samo 1.8 inča (poredeći ga sa 1.9 inča displejem u jeftinijem W610i i displejima od preko 2 inča u mnogim drugim telefonima). Ipak, malo manji ekran ima prednost u težini i manjoj potrošnji energije. Stvari koje nedostaju ovom telefonu su quad-band GSM i EDGE podrška. Proizvodi se u čeličnosrebrnoj i vatrenocrnoj boji. Obe varijante, W880i kao i W888c se očekuju na tržištu krajem marta.
Sony Ericsson K550i je dobar primer kako tehnologija napreduje u industriji mobilnih telefona. Pre dve godine Sony Ericsson je objavio svoj tadašnji top model K750i, a danas K550i ima skoro iste karakteristike. Sony Ericsson je ovaj telefon stavio u srednju klasu i time zadao udarac ostalim proizvođačima, jer niko do sada nije imao telefon sa ovim mogućnostima u srednjoj klasi. Kamera od dva megapiksela sa autofokusom i blicem, 1.9 inča displejem rezolucije 170×220 piksela, bluetooth, FM radio sa RDS-om i proširena memorija od čak 64 MB su samo neke od karakteristika ovog telefona. Pored njih, tu je i Pictbridge koji omogućuje štampanje direktno putem usb-a sa K550 na odgovarajući štampač i pri tom u potpunosti može da se zaobiđe kompjuter.
Međutim, postoje i neke značajne razlike. Najvažnija se ogleda u debljini aparata, kod ovog modela ona je samo 14 mm (u odnosu na 21 kod K750); softver je unapređen (RSS čitač je postao standard i u srednjoj klasi).
Začuđuje činjenica da je Sony Ericsson ovaj telefon uvrstio u „Cyber-shot“ klasu, iako je fotoaparat skoro isti kao onaj u K750 – koji nije okarakterisan kao „Cyber-shot“. Naravno, K750 ima reputaciju jednog od telefona sa najboljom kamerom, a K550i nimalo ne zaostaje za njim.
Pored K550i Sony Ericsson je takođe proizveo i varijantu K550im. Ovaj telefon ima sve karakteristike kao i K550i, i jednu dodatnu – I-mode pretraživač Interneta, tastatura je neznatno promenjena i ne pripada „Cyber-shot“ brendu. I jedan i drugi model su quad-band GSM uređaji sa GPRS-om i podrškom za EDGE. Vreme u režimu razgovora je do 7 sati, a u standby režimu 14 dana. Na tržištu će se pojaviti početkom aprila u bisernoj beloj i „jet black“ boji.