Gimnazija „Ruđer Bošković“, svečanošću u pozorištu Madlenijanum u Zemunu danas će obeležiti deset godina postojanja i rada. Tom prilikom biće predstavljena deseta generacija maturanata gimnazije, koja nosi ime čuvenog astronoma i matematičara, uvrštenog među sto najznamenitijih Srba svih vremena.


„Škola je u protekloj deceniji bila organizator brojnih obrazovnih manifestacija, a učenici i profesori uspešni su učesnici značajnih takmičenja i smotri, kao u zemlji tako i u regionu. Osnovana je kao gimnazija opšteg smera, a uvođenjem Programa međunarodne mature (IBDP) 2006. godine i Kembridž IGCSE programa 2008. godine postala je i međunarodna“, s ponosom ističu u toj obrazovnoj ustanovi. Privatna gimnazija sa akreditacijom Ministarstva prosvete republike Srbije, po čijem nastavnom programu i radi. Radni dan ove četvorogodišnje škole koncipiran je po principu celodnevnog boravka, a sport, umetnost, strani jezici, drama, lingvistika, novinarstvo, matematika, astronomija, retorika, hemija, istorija i ekologija samo su neki od brojnih aktivnosti u kojima učenici mogu da učestvuju pored redovne nastave.

„Tokom cele godine organizujemo posete kulturnim i naučnim institucijama ali i istaknuti umetnici i naučnici gostuju kod nas. U aktivnosti koje pokreće naša gimnazija uključeni su i profesori Beogradskog Univerziteta, saradnici Instituta za fiziku, Instituta u Vinči, SANU, Republičkog hidrometeorološkog zavoda i drugi“, dodaju u gimnaziji „Ruđer Bošković“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari