Prve ponude za zimovanja već su se pojavile po beogradskim vrtićima i školama. I dok se deca raduju druženju sa drugarima na planini, roditeljima ne pada baš lako još jedan izdatak iz kućnog budžeta, ali na kraju uvek pobedi ono „kad idu svi neka ide i moje dete“, ili „snaćićemo se nekako“, a ima i onih koji ne pitaju za cenu jer znaju koliko je za decu, pogotovo gradsku, važan svež planinski vazduh.

U Centru dečijih letovališta i oporavišta Beograda, koji decenijama unazad organizuje deci boravak na planini i leti i zimi, kažu za Danas da su cene aranžmana ostale iste kao i prošle godine. U zavisnosti od planine, uzrasta dece, samog smeštaja, da li je uključen prevoz ili ne, osam dana zimovanja mogu da koštaju od 9.000 pa do 14.000 dinara.

– Ove zime predškolci i osnovci zimovaće po starim cenama, a plaća će se u šest mesečnih rata, što je svakako prednost. Takođe, kao i ranijih godina, kod one dece za koju roditelji već plaćaju regresiranu cenu vrtića, cena aranžmana umanjuje se na isti način. Centar odobrava gratis za dete na minimum desetoro plative dece vrtićkog uzrasta, kao i jedan gratis za jednog osnovca na grupu od 15-oro plative dece. Kod školske dece na grupu od 15 dece Centar plaća nastavnika, pratioca – navode u Centru dečijih letovališta i oporavišta Beograda.

U ponudi Centra su Bukulja, Rudnik, Stanišinci na Goču i Mitrovac na Tari. Najskuplji smeštaj je na Tari, budući da se poslednjih godina dosta ulagalo u opremanje ovog objekta. Tako za osam dana na toj planini, jednog predškolca košta 13.180 dinara, a najjeftinije je na Bukulji, gde isti aranžman staje 11.630 dinara. U to je uračunato sedam punih pansiona (tri obroka, dve užine), prevoz iz Beograda i nazad turističkim autobusom, organizovane vaspitnoobrazovne aktivnosti, preventivna zdravstvena zaštita 24 sata, osiguranje. Ono što je novina je da je Biblioteka grada Beograda odnedavno obogatila fondove knjiga tamošnjih biblioteka, a u objektu na Tari postoji i tematski opremljena učionica, koju deca mogu da koriste.

Za osnovce zimovanje se organizuje u smenama od šest ili sedam punih pansiona, tako da je moguće ugovoriti kraći ili duži boravak, sa sopstvenim prevozom ili turističkim autobusom. Za razliku od predškolaca za osnovce je potrebna i boravišna taksa, koja je uračunata u cenu aranžmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari