PSG Beograd: Ispod centra grada neuslovno se prevozi opasan teret 1Foto: Bojan Cvejić

Predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić, u otvorenom pismu gradonačelniku Aleksandru Šapiću, upozorio je danas da se ispod centra grada svake noći, neuslovno i bez adekvatnih dozvola i mera zaštite, u kompozicijama prevozi opasan teret koji može da izazove „katastrofu neslućenih razmera“.

On je upitao Šapića da li zna da se opasan teret prevozi na takav način „samo zato što je vlastima važnije da prodaju 1.000 sumnjivih kvadrata u Beogradu na vodi, zbog koga je ukinuta pruga oko Kalemegdana, a nova zaobilazna, preko mosta u Vinči, nikad nije izgrađena“.

„Da li možete da razumete da se neko usuđuje da dovede živote nas i naše dece u opasnost zbog zgrtanja profita, koji ide u ko zna čije džepove“, upitao je Pajić Šapića.

Šapić je ranije izjavio da ne zna da se kroz Beograd prevoze opasne materije niti da je to nebezbedno.

Kako je naveo, „ne može da veruje“ da bi neko dozvolio da se kroz grad, ili bilo gde kroz državu, prevoze opasne materije.

Pajić je u pismu naveo da gradonačelnik i gradski menadžer Miroslav Čučković nemaju stručnog znanja iz te oblasti, što, kako ocenjuje, ne može biti opravdanje za odbijanje svake vrste saveta i ukazivanja da su građani i njihova imovina ugroženi.

Ocenio je i da se Šapić i Čučković se problemima u Beogradu bave pod kovanicom „valjda neće“, navodeći da je to jedino objašnjenje za neodgovornost koju emituju iz nedelje u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari