Gde je Zrenjanin na subotnjim protestima? 1Foto: SSP

Blokade saobraćajnica zbog donošenja zakona o referendumu i eksprorpijaciji najavljene su širom Srbije a na spisku gradova gde su lokalni aktivisti najavili okupljanja građana za sada nema Zrenjanina.

Prema saznanjima Danasa, iako se o protestu u Zrenjaninu razgovaralo među opozicijom i aktivistima, deo opozicionih stranaka zainteresovanih za ekološke proteste odlučio je ipak da otputuje u Beograd i priključi se protestima u prestonici.

Prethodnog vikenda predstavnici SSP i Pokreta ujedinjenih fantoma nosili su u Zrenjaninu transparent “Dosta smo pili vaših laži”, ispred autobusa sa SNS pristalicama nakon čega su dobili batine od nepoznatih muškaraca sa kapuljačama a posle su i uhapšeni.

Do sada su proteste i blokade puteva najavili da će organizovati Novi Sad, Subotica, Kula, Sremska Mitrovica, Kikinda, Beograd, Novi Pazar, Nova Varoš, Požega, Niš, Veliko Gradište, Loznica, Smederevo, Užice, Prijepolje, Požarevac,Toplica, Boljevac, Valjevo, Gornji Milanovac, Jagodina, Lazarevac, Kostolac, Leskovac, Kraljevo, Šabac i Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari