Vesić: Dve žene vode se kao nestale nakon požara u tržnom centru u Obrenovcu 1Požar u Obrenovcu Foto FoNet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je požar u kineskom tržnim centru u Obrenovcu lokalizovan i da se dve žene vode kao nestale, preneo je danas Beoinfo.

„Ne znamo šta se dogodilo sa njima dok se ne izvrši potpuni uviđaj“, rekao je Vesić i dodao da je u požaru šest osoba lakše povređeno – dva vatrogasca, radnik komunalnog preduzeća i tri nepokretne osobe koje su se nagutale dima i koje su prebačene u dom zdravlja.

Vesić je dodao da više ne preti opasnost za okolne zgrade, ali da stanari nemaju dozvolu da se vrate u stanove jer prvo treba da se uvede struja, koja je morala biti prekinuta kako bi vatrogasci mogli da uđu u zgradu.

„Te zgrade nisu u opasnosti i građani će vrlo brzo moći da se vrate u svoje stanove. U ovom trenutku skida se bakarni krov, površine 800 metara kvadratnih, sa objekta tržnog centra, kako bi vatrogasci i policija mogli da uđu sa gornje strane i izvrše uviđaj. Danas ćemo saznati da li je bilo žrtava“, rekao je Vesić.

Čučković: Vatrogasci seku krov na kineskoj robnoj kući u Obrenovcu

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da su danas vatrogasci angažovani na uklanju krova na kineskoj robnoj kuću koju je u četvrtak zahvatio požar.

„Vatrogasci od jutros seku lim na krovu površine od 800 kvadrata kako bi ušli unutra i završili dogašivanje“, rekao je Čučković za agenciju Beta.

On je naveo da će vatrogasci potom pregledati kompletnu unutrašnjost tog objekta.

Čučković je napomenuo i da je prvi zadatak loklne samouprave da, kada situacije bude potpuno bezbedna, obezebdi, napajanje strujom za okolne objekte.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova  su rekli agenciji Beta da je od jutros u Obrenovcu  bilo angažovano 30 vatrogsaca sa osam vozila.

MUP je juče  saopštio da je u 15.25 lokalizovan požar u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu.

Na gašenju je bilo angažovano 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila.

Požar je izbio u 10.40 u Ulici Miloša Obrenovića a po navodima medija, svi posetioci i zaposleni su evakuisani iz objekta.

Prema jučerašnjim navodima medija, dve osobe se vode kao nestale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari