Biševac: Otkud “prvom sinu Srbije” pare? 1Foto: printscreen N1

Gostovanje novinarke Danasa Safete Biševac u jučerašnjem Novom danu na N1, odnosno njena izjava da bi Poreska uprava trebalo da „pročešlja“ finansije Danila Vučića, izazvala je oštre reakcije naprednjaka, u prvom redu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Naša novinarka je ocenila kao sramotnu informaciju koju je objavio Kapetan Dragan da su mu „Vučićev sin i navijači dali 30.000 dolara, stan i auto“ i istakla da bi Poreska uprava, koja pročešljava i traži podatke o putnicima koji su potrošili 5.000 evra, sada trebalo da pročešlja finansije Danila Vučića, „pa da vidimo kako on, sa platom od 500 evra pomaže Kapetanu Draganu, kupuje stan, kola i šta već radi“.

S obzirom da iz njima znanih razloga ne daju izjave za Danas, naprednjaci nam se po običaju obraćaju putem društvenih mreža. Tako je i premijerka, u pokušaju da bude ironična, komentarisala gostovanje Biševac na Tviteru:

“Ja mislim da, kao „nezavisni“ i „objektivni“ zahtevate: ne samo da se provere finansije Danila Vučića, već da Poreska uprava proveri sve ostale koji su zaposleni za platu od 500 evra. Treba ih zatrpati predmetima da nikada ne stignu da provere gazda Đilasa i njegovih 619 mil evra”, poručila je Brnabić putem svog Tviter naloga.

Na izjavu Biševac osvrnuo je i poslanik SNS Vladimir Orlić:

“E, kad „kolumnisti“ Đilasovih i Šolakovih medija narede i optuže za prilog: ima da se češljaju finansije. Izmisliće oni povod i sve što treba, važno je samo – da se meta preziva Vučić. Ali: ni slučajno da ne pozovu na češljanje milionskih računa nekog njihovog gazde.. Jer ode plata?”, naveo je Orlić na Tviteru.

Safeta Biševac kaže da je prilično iznenađena, ne i uvređena, reakcijom premijerke Ane Brnabić i poslanika SNS Vladimira Orlića na njenu izjavu.

– Samo sam, u okviru pregleda štampe i razgovora sa voditeljkom N1 Natašom Miljković, komentarisala izjavu osuđenog ratnog zločinca Kapetana Dragana koju su preneli mediji, da su mu Danilo Vučić, sin predsednika Srbije i “Delije” poklonile 30 hiljada dolara, kola i stan. Ukoliko Poreska uprava kontroliše svakog ko je na putovanje potrošio pet hiljada evra, zašto ne bi videli otkud uglavnom nezaposlenim navijačima ili “prvom sinu Srbije” koji navodno radi za 500 evra, tolike pare? – smatra Biševac.

Ona dodaje da to nije nikakav napad na predsednika Srbije, njegovog sina i porodicu, već logično pitanje.

– Što se tiče neizbežnog Dragana Đilasa, duboko se nadam da Poreska uprava kontroliše rad njegove firme ili firmi, kao i ličnu imovinu. Njegovu i brata mu Gojka. Ukoliko to ne čine, onda je pitanje za aktuelnu vlast, premijerku, ministra finansija, šta radi Poreska uprava? Ukoliko imate dokaze da se Đilas nezakonito obogatio, ispitajte, tužite ga, uhapsite, ne gubite vreme na nas sitne novinare. Ja sam, dakle, za poštovanje zakona “ni po babu ni po stričevima”, a ni braći i sinovima. Lepo je govorio pokojni Nikola Šećeroski, prvo plati porez – poručuje Biševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari