Borović: Hapšenje osuđivanog silovatelja smišljeno kako bi se pokrio urednik Informera 1Foto: Medija centar

Ovakav rasplet događaja je mogao da se očekuje. Hapšenje osuđivanog silovatelja je zapravo finale scenaria koji je očigledno unapred smišljen, kaže za Danas advokat Borivoje Borović komentarišući hapšenje Igora Miloševića, čoveka koji je osuđen za više silovanja, a koji je nedavno pušten nakon što je izdržao petnaestogodišnju zatvorsku kaznu.

Od trenutka izlaska iz zatvora Milošević je bio u fokusu javnosti, pošto su ga brojni tabloidni mediji pratili u stopu, upozoravajući građane da ga se čuvaju i da je samo pitanje vremena kada će ponoviti zločin.

Vrhunac ove kampanje došao je u četvrtak, kada je dnevni list Informer objavio intervju sa njim. Ovakav postupak Informera, prouzrokovao je burnu reakciju javnosti koja je osudila taj postupak, a istog dana je održan i protestni skup ispred redakcije. Tom prilikom došlo je i do omanjeg incidenta koje ispituje tužilaštvo, zbog navoda da je fizički napadnut glavni urednik Dragan Vučićević.

Svega dan kasnije došlo je do obrta. Kako su preneli mediji, Igor Milošević je uhapšen

„Nakon što je Prvom OJT u Beogradu dostavljena krivična prijava od strane nezavisnih dnevnih novina Informer protiv I.M. u tužilaštvu je obavljen razgovor sa novinarkama navedenih novina, a potom je, po nalogu dežurnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa policijskom upravom za grad Beograd, odeljenje za javni red i mir određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom I.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Naime, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27. septembra na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja“, naveli su iz tužilaštva za portal nova.rs.

Kako navodi Borović, ovakav rasplet se mogao očekivati zbog toga što je postupak Informera izazvao snažnu osudu javnosti i medijskih udruženja.

– Ovim hapšenjem sada je u neku ruku pokriven nedopustivi senzacionalizam Informera. To je zapravo samo još jedan pokazatelj da će se uvek pronaći izlaz za ljude koji sarađuju sa režimom, jer će uvek na usluzi imati policiju i tužilaštvo, ističe Borović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari