Brnabić: Vučić nije oklevao dok je stavljao glavu u torbu 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije oklevao kad je objavljivajući rat klanu Veljka Belivuka „u torbu stavljao“ glave – svoje porodice, saradnika i svoju.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Brnabić je ocenila da je opozicija „toliko bezidejna“ da su joj izvori informacija vođe kriminalnog klana Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su optuženi za najteža krivična dela.

„Mislim da građani vide ko laže i ko je u pravu, ko možda ima veze sa organizovanim kriminalom i ko je bio saradnik i najbolji prijatelj koji se danas hapse zbog međunarodne korupcije, a ko je zaradio stotine i stotine miliona evra dok je bio na vlasti“, rekla je premijerka.

Ona je konstatovala i da je „jadan taj međupartijski dijalog ako zavisi od Veljka Belivuka“, uz ocenu da je sramno to što rade pojedini predstavnici opozicije i mediji koji su indirektno ili direktno pod uticajem nekih opozicionih lidera ili su u direktnom vlasništvu.

„Dok su oni vladali Srbijom, nisu mogli da procesuraju ubice Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. Darko Šarić je bio aktivan a ne iza rešetaka. Kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, svi dokazi koji bi mogli da vode do toga šta se dešavalo, uklonjeni su. Ubijen je Dušan Spasojević ‘Šiptar’, Mile Luković ‘Kum’ a Šilerovala ulica je srušena. Tako je izgledala borba protiv kriminala u njihovo vreme“, naglasila je ona.

Brnabić je istakla da očekuje da će biti procesuirani navodni saradnici Belivuka iz državnih struktura i dodala da su Srpska napredna stranka (SNS) i Vučić pokazali „da nema zaštićenih“ osoba bez obzira koju funkciju vrše ili koju člansku kartu imaju.

Bilo koja funkcija ili članska karta neće nikog zaštititi, rekla je Brnabić novinarima u Drugom opštinskom sudu.

Mislim da je, kada dostignete tu bezidejnost i osećate da ste bespomoćni u političkom smislu, da vam je izvor informacije Belivuk ili Marko Miljković, krajnje je vreme da iz politike izađete, poručila je ona.

Građani, sigurna sam, vide o čemu se radi, popularnost im dodatno opada, a poverenje Aleksandru Vučiću dodtano raste, jer narod prepoznaje šta je laž, a šta su rezultati, navela je Brnabić.

Ona je naglasila da je Vučić, objavom rata protiv organizovanog kriminala, stavio glavu u torbu, „svoju, svoje porodice, najbližih saradnika“.

Odgovarajući na pitanje o Geoksu, Brnabić je istakla da je Vučić najavio da će 15. septembra posetiti Vranje i predstaviti neko rešenje.

Nisam sigurna da smo rekli da ćemo do tada imati novog investitora, navela je Brnabić i naglasila da je jasna poruka radnicima u Geoksu da ih vlada i predsednik neće ostaviti na cedilu.

Od 2012. godine do kraja 2020. godine otvoreno 670.000 novih radnih mesta, ne verujem da su baš sve bili članovi SNS, rekla je Brnabić na pitanje o strahu radnika iz Geoksa da će u slučaju dolaska novog investitora u Vranje biti zaposleni članovi vladajuće stranke.

Brnabić je, govoreći o gubitku sertifikata za Jat tehniku, naglasila je Avioprajm, koja je kupila tehniku, jedna od najboljih evropskim kompanija, sa kojom se uskoro imati sastanak.

Mogu da se sastanem sa sindikatima i verujem da će sve biti u redu, rekla je ona i istakla da je Jat tehnika godinama propadala, a sada pregovaraju sa Vansijem da uz dodatnu pistu servisiraju širokotrupne avione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari