Nenad Cekić, predsednik Republičke radiodifuzne agencije, potvrdio je za Danas da je Agenciji stigla predstavka, a ne prijava, protiv TV B92, zbog emitovanja snimka u kome optuženi za ubistvo premijera Đinđića Zvezdan Jovanović, pokazuje policiji mesto gde je isprobavao pušku iz koje je pucano na premijera.

Nenad Cekić, predsednik Republičke radiodifuzne agencije, potvrdio je za Danas da je Agenciji stigla predstavka, a ne prijava, protiv TV B92, zbog emitovanja snimka u kome optuženi za ubistvo premijera Đinđića Zvezdan Jovanović, pokazuje policiji mesto gde je isprobavao pušku iz koje je pucano na premijera. Cekić je istakao da je predstavka načelne prirode i da RRA dnevno dobija 5-6 takvih pritužbi na rad svih emitera sa nacionalnom frekvencijom. Predsednik RRA je naveo da ne može da komentariše dok su predstavke u proceduri, pa samim tim ni da li je postupak u toku, kao ni ko je podneo prijavu.
– Pošto slučaj nije urgentne prirode eventualno ćemo ga razmatrati tek za mesec dana, ali nacionalna dozvola sigurno nije dovedena u pitanje – naveo je Cekić dodajući da ovo nije vrsta političkog pritiska. On se osvrnuo da je jedna od slabosti Zakona o radiodifuziji da prijavu može svako da podnese, pa se ona podnosi „za sve i svašta“.
Cekić je naveo da RRA emiterima prvo daje interne, a tek potom javne opomene, i da je zbog kršenja pravila predizborne kampanje do sada izrečeno pet internih opomena.
– Naša istraživanja pokazuju da su interne opomene davale rezultate – istakao je Cekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari