U Vranju obeležavanje "Nedelje Crvenog krsta": Povezivanje ljudi kroz humanost 1Foto: Dušan Pešić

„Nedelju Crvenog krsta“, od 8. do 15. maja, Crveni krst Vranje obeležiće brojnim aktivnostima – organizovanjem takmičenja iz prve pomoći i obilaskom seoskih domaćinstava, edukativnim radionicama u osnovnim i srednjim školama, tradicionalnom akcijom „Paket za novorođenu bebu“, prijemom za penzionere i volontere, kao i učestvovanjem na Dečjem festivalu.

Svetski dan Crvenog krsta, 8. maj, i „Nedelјu Crvenog krsta“, u skladu sa opredelјenjem Međunarodne federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije će obeležiti sloganom „Zajedno činimo svet humanijim“.

„Kampanja obeležavanja Svetskog dana i ‘Nedelјe Crvenog krsta’ ima za cilј da poveže lјude kroz jednostavna dela humanosti i pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom volјom učiniti svet humanijim i bolјim mestom za život. Poslednje dve godine živimo sa pandemijom korona virusa, strepnjom koji svaka kriza izaziva, sve je više prirodnih nepogoda, svedoci smo eskalacije sukoba i može se steći utisak da su lјudi udalјenije više nego ikad“, saopštili su iz Crvenog krsta Vranje.

Crveni krst Srbije se trudi da kroz svoje programe „gradi zajednice koje uključuju sve građane jačanjem njihove svesti i podizanjem nivoa znanja“.

„Crveni krst u Srbiji svojim humanitarnim programima je u 2021. godini stigao do 1,5 miliona lјudi, jačajući zajednice kroz socijalne i zdravstvene programe, pripremu i odgovor na nesreće, motivisanje građana da dobrovolјno daju krv, program brige o starijima, rad sa marginalizovanim grupama, program narodnih kuhinja i rad sa mladima“, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Vranje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari