Deo Zrenjanina danas bez vode zbog radova na vodovodnoj mreži 1Foto: M.P. / Danas

Deo Zrenjanina danas će ostati bez vode zbog radova na mernom mestu, saopštilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Kako su naveli, zbog izvođenja dodatnih radova na izgrađenom mernom mestu u MZ „Dositej Obradović“ doći će do dvočasovnog prekida vodosnabdevanja u naseljima D2 i D3.

Odmah po završetku radova, zbog kojih će doći do prekida vodosnabdevanja, voda će biti puštena u mrežu i tridesetak minuta nakon toga doći će do normalizacije vodosnabdevanja u pomenutim naseljima u MZ „Dositej Obradović“.

Iz ovog preduzeća podsećaju da su završili izgradnju svih 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži u gradu koji su pokriveni Skada sistemom za daljinsko upravljanje, odnosno prikupljanje i prenos podataka, a za koje je sredstva obezbedila Republika Srbija, sa ciljem unapređenja vodovodne infrastrukture u gradu.

Formiran je telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani, poručio je mr Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodvod“ Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari