Nove dojave o bombama na više mesta u Beogradu: Brankov most, Gazela, TC Stadion, Narodni muzej i Vodovod 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Dojave o bombama na beogradskim mostovima, kao i Narodnom muzeju stigle su danas, potrvđeno je Euronews-u u MUP-u. Beta je ranije javila da je i na adresu TC Stadion u Beogradu stigla dojava o podmetnutoj bombi, gde je za danas zakazana utakmica fudbalera Voždovca i Partizana u Super ligi Srbije.

„Partizan je u kontaktu sa FK Voždovac i nakon pregleda MUP-a Srbije i potvrde da se utakmica može odigrati nastavićemo sa utvrđenim aktivnostima za danas“, naveo je Partizan u katkom saopštenju.

Agenciji Beta je u MUP-u Srbije potvrđena ova informacija i rečeno da je pregled u toku.

Utakmica Voždovca i Partizana, u okviru pretposlednjeg kola domaćeg šampionata, trebalo bi da počne u 16.30.

Dojavu o bombi dobilo je u Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Rečeno je da su u svim proizvodnim pogonima postavljene eksplozivne naprave, saopšteno je iz Gradske uprave.

– U skladu sa zakonom i propisima koji regulišu ovakve situacije, „Vodovod“ je, zajedno sa policijom, preduzeo sve mere kako bi se izvršile provere i kako bi se nesmetano nastavio proces proizvodnje pijaće vode, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da je policija prisutna i da vrši provere na pomenutim lokacijama.

– Beograđanke i Beograđani ne bi trebalo da budu zabrinuti jer će „Vodovod“ i u ovakvim uslovima obezbediti nesmetano snabdevanje vodom. Više je nego jasno da se naša zemlja, kao i naš grad, nalaze pod organizovanim sajber-napadom nepoznatog protivnika, čiji je cilj da se poremeti normalan život u Srbiji i Beogradu, kao i da budemo sprečeni da samostalno i slobodno donosimo odluke koje se tiču naše budućnosti. Grad Beogard će uraditi sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje grada, a siguran sam da će nadležni organi znati da utvrde ko vodi ovaj specijalni rat protiv Srbije, ali i Beograda – poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari