Georgiev: Vučićev cilj je da United media ne bude na tržištu Srbije 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Sve što radi Telekom dolazi iz kabineta Vučića, tako da je to neka vrsta „državnog posla“ – kaže za Danas direktor Newsmax Adria Slobodan Georgiev, odgovarajući na pitanje da li iza ogromne sume koju je Telekom izdvojio za kupovinu prenosa Premijer lige ima političke pozadine.

Podsetimo, državna kompanija Telekom Srbija otkupila je prava za televizijski prenos fudbalske Premijer lige Engleske na kanalu Arena sport za 100 miliona evra po sezoni u narednih šest godina, što je gotovo deset puta više nego što je ta prava ranije plaćao Sport klub, saznala je juče agencija Beta.

Kako je Beta saznala u izvorima bliskim pregovorima, za svih šest sezona biće plaćeno 600 miliona evra, iako je dosadašnja cena bila znatno niža.

Da ovaj potez Telekoma ima političku pozadinu i cilj da se uništi konkurencija, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je, između obilaska dva manastira, izjavio za Pink da su “Đilas i Šolak” u prvom krugu ponudili višu cenu, pa odustali, pa je potom Telekom morao da izdvoji višu sumu da bi otkupio prava emitovanja.

Vučić je onda rekao da se ne može komentarisati da li je iznos veliki ili ne, s obzirom da on nije javan. Mada saznanja Bete nije demantovao.

– Ono što je započeto u leto 2018. godine dovođenjem Vlade Lučića iz Crne Gore, nastavlja se nesmanjenom žestinom i novcem koji pripada građanima Srbije. Kada je u jesen 2018. godine „prošla“ kupovina Antena grupe za 200 miliona evra i niko za to nije odgovarao, sve može da prođe, tako da je basnoslovna suma za Premijer  ligu samo nastavak takvog pristupa čiji je cilj i sam Telekom/Vučić obelodanio: da ne bude United media na tržištu u Srbiji i na tome se vredno radi i neće se stati sa ovom akvizicijom – ističe Georgiev za Danas.

On smatra da je cilj da ne bude nijedan medij koji se iole vidi i čuje, a da nije pod kontrolom Vučića, “i čini mi se da bi to trebalo da se svečano dogodi na desetogodišnjicu njegove vlasti, narednog leta”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari