Goran Šušljik: Polifonija života, istorije, strasti, ideologija, ratova, umiranja, rađanjaja... 1Foto: Promo

Dramska serija “Vreme zla” adaptirana prema istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića ”počeće da se emituje od  ponedeljka 25. oktobra na televiziji Nova S.

Od kako je najavljena, ova serija nastala u produkciji United media i produkcijske kuće “Eye to Eye” ocenjuje se  kao jedan od najambicioznijih igranih TV projekata, koji okuplja glumačke zvezde. Radnja serije prati dešavanja u osvit Drugog svetskog rata i završava se u vreme pada Užičke republike 1941. godine. 

Ciklus od 15 pedesetepetominutnih epizoda baziran je  na romanu „Vernik“, a kroz reminiscencije zalazi u knjige „Grešnik“ i „Otpadnik“. 

Goran Šušljik, kreator i producent serije u kojoj takođe i igra lik Petra Bajevića odgovarajući na pitanje Danasa  šta ga je privuklo Ćosićevom delu budući da po njegovim romanima pravi drugu po redu seriju ,između ostalog,  kaže:

– Pre svega, mogućnost da kroz porodičnu sagu o porodici Katić, pokušam da, zajedno sa autorima ispričam priče o sudbinama ljudi od kraja 19. veka pa do samog početka Drugog svetskog  rata, jer sam uveren da je ono što sad živimo,ujedno, posledica onoga što su ti likovi, ti ljudi, živeli tada. Naravno, nisu samo Katići u pitanju. Polifonija, života, istorije, strasti, ideologija, ratova, umiranja, rađanja, političkih previranja, ljubavi, mržnje… sve što može da stane u vek i nešto,  kao ispričana priča, ne samo o jednom narodu, već i o pokušajima da se od naroda napravi i društvo… –

Ono što je dosad otkriveno o radnji serije, njenim likovima i glumcima koji ih igraju je da se Bogdan Dragović (Goran Bogdan) vraća iz emigracije i pokušava da zarad sina Vladimira ponovo uspostavi veze sa Komunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista. Njegova, praktično ostavljena žena Milena (Nada Šargin), stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem (Goran Šušljik), agentom Kominterne i Bogdanovim ratnm drugom. Milenin i Bogdanov sin Vladimir, sada i sam član Komunističke partije, iz ideoloških razloga se okreće protiv oca.Vukašin Katić, koga tumači Žarko Laušević, je slika građanske Jugoslavije i njenih principa, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima i ideologijama. 

Scenario za seriju potpisuje Sanja Savić Milosavljević, a režiju Ivan Živković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari