Još dve pobede boksera Srbije na SP u Beogradu 1Foto: Bokserski savez Srbije sajt

Reprezentativac Srbije u boksu Almir Memić pobedio je večeras Britanca Luisa Ričardsona sa 4:1, u meču u srednjoj kategoriji do 75 kilograma na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

„Meč je bio veoma težak. Boksovao sam protiv Engleza koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju, jako sam zadovoljan i srećan što sam pobedio. Zahvaljujem publici koja je došla da me podrži i svojim trenerima koji su mi tokom celog meča davali podršku i govorili šta treba da radim. Nadam se pobedi i u sledećem meču“, rekao je Memić, preneo je Bokserski savez.

Memiću sledi borba sa nemačkim bokserom Kevinom Šumanom 30. oktobra. Četiri pobede donose mu sigurnu, bronzanu medalju.

Reprezentativac Srbije Sadam Magomedov pobedio je turskog takmičara Emira Bujukdaga sa 4:0, u teškoj kategoriji do 92 kilograma. Naredni meč Magomedov boksuje protiv Brazilca Tešeire, dok bi ga meč za sigurnu medalju čekao 2. novembra.

„Prva runda je bila izuzetno teška i zbunjujuća, pokušavao sam da pronadjem pravi ritam i sebe, što sam uspeo u naredne dve runde. Nakon dve godine sam se vratio u ring, ova pobeda je velika i mnogo mi znači. Podrška drugova iz reprezentacije, kompletnog tima i navijača je bila izuzetna i to je prelomilo da, kako je meč odmicao, budem sve jači i bolji i dodjem do pobede za Srbiju“, rekao je Mogamedov.

Ranije danas Pavel Fjodorov plasirao se u drugo kolo pobedom protiv nemačkog takmičara Davida Gevorkijana sa 5:0, u meču poluvelter kategorije, 63,5 kilograma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari