Kosovski Apelacioni sud: Pritvor za medicinske sestre koje su zlostavljale stariju ženu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Kosovski Apelacioni sud potvrdio je u četvrtak odluku Osnovnog suda u Peći, u vezi sa merom pritvora od 30 dana medicinskim sestrama koje su početkom ovog meseca uhapšene zbog zlostavljanja starije žene – štićenice Doma za stare u Peći, prenosi danas portal KoSSev.

Time je, kako se navodi, Apelacioni sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre – A. P, A. R. i R.K.

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od uticaja na svedoke ili uticaja na žrtvu.

Naglasak iz tog suda, međutim, stavljaju i na mogućnost njihovog uticaja na koleginicu iz Doma za stare, koja je bila jedini neposredni svedok događaja.

Tri medicinske sestre uhapšene su 2. novembra zbog sumnje da su sprovele fizičko nasilje nad starijom ženom – štićenicom Doma za stare Orenda u Peći.

Istog dana na društvenim mrežama objavljen je i video snimak sa tom scenom nasilja nad staricom, a jedna od uhapšenih medicinskih sestara je radnica koja je napravila snimak.

Vest je izazvala burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti, a sa osudama su se istog dana oglašavali i kosovski zvaničnici, pojedinci, kao i mnogobrojna udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.