Vesić: Lazarevac dobija prvu podzemnu garažu 1Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na izgradnji podzemne garaže ispred opštine Lazarevac i tom prilikom ocenio da je cilj da svaki deo Beograda bude razvijen i urbanizovan. U centralnom jezgru ove opštine Karađorđeva ulica je popločana, kao i Hilandarska, a trenutno se radi i spomen-kosturnica po kojoj je Lazarevac poznat i koja je turistička atrakcija, precizirao je Vesić.

– Garaža se gradi u dve faze, u prvoj će biti 44 parking mesta, a u drugoj još 94. Na platou iznad garaže biće urađena fontana, dečje igralište, novo zelenilo, tako da će Lazarevac dobiti još jedan trg. Naša politika jeste da svi građani imaju isti komfor života bez obzira u kom delu grada žive. Zahvaljujući budžetu od 1,365 milijardi evra možemo da radimo stvari koje su nekada izgledale kao luksuz – rekao je tom prilikom Vesić, precizirajući da se garaža gradi na inicijativu opštine.

Vesić je najavio da će još jedan projekat u potpunosti promeniti kvalitet života žitelja Lazarevca, a to je BG voz.

– Pre nekoliko godina pustili smo kompozicije BG voza prema Lazarevcu, ali trenutno ima tek nekoliko polazaka, te iako je bolje da ih ima nego da ih nema, to nije dovoljno. Projekat proširenja podrazumeva izgradnju duplih koloseka u mnogim delovima prema Lazarevcu i Mladenovcu, što će omogućiti veću propusnu moć i nove kompozicije. Vozovi će saobraćati na svakih 10, 12 minuta „u špicu”, a „van špica” na 45 minuta. Lazarevac će tako biti mnogo bolje saobraćajno povezan s Beogradom. To će povećati cene stanova i zemlje, a više će se i investirati. BG voz zajedno sa metroom najznačajniji je projekat u Beogradu jer će se konačno saobraćajno integrisati čitav grad – naveo je Vesić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević precizirao je da radovi na izgradnji prve podzemne garaže u ovoj opštini teku planiranom dinamikom.

– Ako vremenski uslovi budu dozvolili, prva faza trebalo bi da bude završena do početka maja, nakon čega će se graditi garaža ispod zgrade ERC-a. Uporedo sa ovim radovima, očekuje nas uređenje pešačkih staza, dodatnog parking prostora, javne rasvete, mobilijara, drvoreda i zelenila – kazao je Stević.

Kako se navodi u saopštenju, uz pomoć Grada Beograda, očekuje se i da u martu počne izgradnja veletržnice, što će dodatno promeniti izgled opštinskog jezgra, zaključio je Stević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari