Leskovčani blokirali saobraćaj na sat vremena (VIDEO) 1Foto: Twitter/Južne vesti

Stotinak građana Leskovca i desetak automobila blokirali su danas na sat vremena Bulevar oslobođenja u centru grada.

Građani su uzvikivali: „Svi, svi, svi“, što je parola iz protesta 1996. i 2000. godine, a saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen.

U jednom trenutku naišla su dva autobusa s obe strane blokade, a iz jednog autobusa su putnici demonstrantima i novinarima iskazivali nezadovoljstvo zbog čekanja u mestu.

Pola sata kasnije, vozači autobusa, pošto su bili poslednji u redu, okrenuli su se u suprotan smer.

Za razliku od prošle subote, kada je organizator protesta bila Grupa građana „Za Leskovac zajedno“, danas je došlo je do spontanog okupljanja, rekli su okupljeni za ageniju Beta.

„Nije nam važno ko organizuje protest. Ovo je silovanje mozga. Ne pripadamo nijednoj poltičkoj partiji. Ne bismo došli samo u slučaju da su organizatori radikali. Ovo je borba za ekološki čistu Srbiji, borba za našu decu“, kazale su dve starije Leskovčanke.

Među okupljenima viđeni su i pripadnici političkih stranaka i udruženja građana, a šef odborničke grupe u Skupštini Leskovca Nebojša Cakić rekao je za Betu da su danas tu u svojstvu običnih građana i da smatra da bi ih bilo u daleko većem broju da nije padala kiša i da nije bilo hladno.

Policije u uniformi nije bilo ni ovoga puta, ali su sa strane bili veoma vidljivi policajci i inspektori u civilu, koji su posmatrali protest.

Tačno u 15 sati, građani su počeli da se razilaze, a saobraćajanica je oslobođena.

U isto vreme, dvadesetak automobila leskovačkih i vlasotinačkih registracija blokirali su put koji vodi ka vlasotinačkoj petlji i blokada je takođe trajala oko sat vremena. I dok je u Leksovcu bilo mirno, na ovoj lokaciji došlo je do manjeg koškanja između demonstranata koji su stali na kolovoz i građana koji su želeli da prođu.

Pored građana, blokadi na regionalnom putu Leskovac – Vlasotince pridružili su se i lideri gradskih odbora Stranke slobode i pravde i Narodne stranke.

Policija i ovoga puta nije reagovala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari