LSV Zrenjanin: Stanje vazduha alarmantno, industrija da poštuje standarde 1Foto: BETAPHOTO/ANA SLOVIC/DS)

Podatak da kvalitet vazduha u Zrenjaninu spada u poslednju, treću kategoriju prekormerno zagađenih, koji je objavila u godišnjem izveštaju Agencija za zaštitu životne sredine, je alarmantan upozorila je danas LSV Zrenjanin.

Kako navode u svom reagovanju, na takve podatke ne može da se ćuti, kao što ćuti zrenjaninska naprednjačka vlast.

„Mi to više ne smemo dozvoliti. moramo svi zajednao ustati protiv zagađenja vazduha. Za početak, izboriti se za to da industrija poštuje ekološke standarrde. Zagađenje vazduha ostavlja ozbilje posledice na zdravlje svih grđana, izaziva bolesti pluća i srca, moždani udar, sterilitet, kao i brojne druge probleme“, navode iz IO GO LSV Zrnjanin.

LSV Zrenjanin ukazuje da zagađenje pogađa sve građane podjednako, pa i one na vlasti i da se zbog svega navedenog mora imati svest o značaju zdrave životne sredine.

„Ko bi i želeo da ostane u gradu u kom nema zdrave pijaće vode, a vazduh je toliko nezdrav da narušava zdravlje stanovnika. Za to su odgovorni gradski čelnici koji se ne bave svojim poslom, a to je da vode računa o gradu i građanima koji u njemu žive. Prevelika je cena njihove neodgovornosti i nerada“, poručuju iz zrenjaninskog odbora LSV.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari