Makron će imati prvi predizborni miting 2. aprila u Parizu 1Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Francuski predsednik Emanuel Makron, kandidat za drugi predsednički mandat će održati svoj prvi predizborni miting u subotu 2. aprila u Parizu, saopštio je njegov tim.

Predviđeno je da se miting održi u Areni Defans u Parizu, najvećoj areni u Evropi sa 40.000 mesta, i to će biti prvi miting od kada je zvanično izjavio da se kandiduje početkom marta.

Od tada je učestvovao na dva javna skupa u pariskom predgrađu Puasiju, i u Pou na jugozapadu zemlje sa 250 odnosno 600 osoba, kao i na jednoj konferenciji za novinare.

Prvi miting predviđen u Marseju je na kraju otkazan, a njegovo okruženje je kao razlog navelo diplomatske obaveze vezane za rat u Ukrajini.

Skup u Parizu najavljuje se kao jedan od najvećih u izbornoj kampanji u kojoj je Makron veliki favorit za prvi kao i za drugi krug izbora 10. i 24. aprila.

Anketa Ipsos Sopra-Sterije objavljena u utorak daje Makronu prednost od 29,5 odsto glasova ispred kandidata ekstremne desnice Marin Le Pen (17,5 odsto) i ekstremne levice Žan-Lik Melanšona (13 odsto).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari