Oglasio se Univerzitetski klinički centar Vojvodine posle mejlova o postavljenoj bombi u njihovim prostorijama 1Univerzitetski klinički centar Vojvodine Foto: KCV

„Klinički centar Vojvodine je obavešten o postavljenim ekspolozivnim uređajima. Odmah nakon prijema mejla Klinički centar Vojvoine je obavetio Službu unutrašnjih poslova Novi Sad i preduzeo sve potrebne mere po protokolu“, stoji u saopštenju te zdravstvene ustanove, pošto je ranije primila dva mejla o postavljenim bombama u njihovim objektima.

Prema njihgovim informacijama, Klinički centar Vojvodine je preduzeo sve mere za zaštitu hospitalizovanih pacijenata i zaposlenih kao i onih kojima je potrebno hitno zdravstveno zbrinjavanje u ovoj ustanovi.

„Sve ovo u značajnoj meri dovodi do otežanog rada Kliničkog centra Vojvodine“, navode u UKCV.

Nešto ranije, nakon serije dojava o bombi u beogradskim školama, tržnim centrima, železničkoj stanici, Zoo-vrtu, na red su došle i medicinske ustanove. Bombe su dojavljene na Vojno medicinsku akademiju, KBC „Dragiša Mišović“, a po svemu sudeći na red je došao i Novi Sad.

Nešto pre 14.00 časova pristigla su dva mejla na Klinički centar Vojvodine, u kojima su dojave o bombi, prenosi Nova S.

Pozivajući se na informacije NS Uživo, Nova S navodi da u mejlu pošiljaoci sebe nazivaju “finanskijskim teroristima”.

Na terenu su dve ekipe vozila policije, a odluka o evakuaciji još uvek nije doneta. Do sada su sve bile lažne, a sumnja se da su usmerene na izazivanje panike i uznemirenje građana, saopštilo je Tužilaštvo.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari