Mihajlović: Država stoji uz svaku žrtvu nasilja 1foto FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je užasnuta vešću o nasilju koje je muškarac u Leskovcu učinio nad svojom bivšom suprugom, nanevši joj teške povrede pred njihovim detetom i svom drugom decom koja su bila u Dečjem dispanzeru.

Pitam se ko su ti muškarci koji misle da su Bogom dani da nasrću na život žene, očekujem da nadležne institucije sprovedu postupak u skladu sa zakonima i nadam se da će ta mlada žena preživeti, zarad sebe i svog deteta, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Istakla je da ovakve vesti nikoga na mogu da ostave ravnodušnim i da je ovo još jedan dokaz da je nasilje nad ženama tu oko nas i da smo dužni da isto prijavimo.

Država nesumnjivo stoji uz svaku žrtvu nasilja, uz svaku ženu koja je pretrpela ili trpi bilo koji vid nasilja – od seksualnog, psihičkog do fizičkog. Svaki nasrtaj na ženu je nasrtaj na društvo i državu i budite sigurni da će svaki nasilnik biti kažnjen, poručila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari