Novosađanin Zoran Zivlak biciklom stigao u Katar gde će navijati za našu reprezentaciju, dočekao ga kapiten Tadić 1Foto: Youtube Printscreen

Novosađanin Zoran Zivlak stigao je sinoć biciklom u Katar sa namerom da bodri našu fudbalsku reprezentaciju večeras u utakmici protiv Brazila na svetskom prvenstvu. Na put je krenuo iz Novog Sada, a prepedalio je više od 6.000 kilometara.

Ovaj rekreativni sportista i profesor geografije dobro je poznat po sličnim podvizima u Novom Sadu. Od 2008. godine i Olimpijskih igara u Pekingu on je sa svojim dvotočkašem stizao na sva fudbalska prvenstva sveta, gde god da se igralo.

Jedini put koji nije završio sa konačnim ciljem je onaj na Olimpijske igre u Japanu koje su zbog pandemije korone odložene, pa je Zivlak „globalni lokdaun“ proveo u Laosu.

Put Katara krenuo je preko Bugarske, Gruzije, Jermenije, Irana, Emirata i Saudijske Arabije. Od Novog Sada do Dohe trebalo mu je nešto više od četiri meseca.

„Kad ja dođem, mi pobeđujemo. Nadam se da će tako biti i sada. Posle ovih 6.000 kilometara. Najlepše je kroz Iran, još uvek sam pod uticajima, drugi put su me moja putovanja vodila kroz tu prelepu zemlju i voleo bih opet tamo da se vratim. Zahtevno je, Jermenija i Gruzija su jako zahtevni za pogon na dva točka“, rekao je Zivlak.

Fudbalski savez Srbije priredio mu je iznenađenje. Ispred hotela gde je došao da prenoći sačekao ga je kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić koji mu je poklonio potpisan dres srpske reprezentacije.

Maratonac je našem kapitenu zauzvrat darivao zastavu Srbije na kojoj su potpisi njegovih prijatelja, porodice, ali i ljudi koje je sretao na ovom dugom putovanju.

Zivlak će bodriti našu reprezentaciju na sve tri utakmice grupne faze, protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari