Zamislite da dok računate zapreminu lopte, gledate kako se ona puni vodom i merite brzinu kojom se to dešava? Kako bi to izgledalo da možete da zarotirate 3D piramidu dok rešavate zadatak, zavrtite trougao i napravite kupu, te da otkrijete kakve sve oblike može da napravi animirani trapez?

Ovakvi zanimljivi interaktivni zadaci iz matematike mogu se od sada naći na portalu za onlajn učenje matematike www.matematika.edu.rs. Predavači koji su kreirali ove interaktivne zadatke kažu da matematika može da se uči na drugačiji i mnogo interesantniji način nego što mi to zamišljamo. Oni otkrivaju jedan potpuno novi svet matematike.

– Sasvim je drugačije kada rešavate neke imaginarne i često nerazumljive formule ili kada možete da vidite praktičnu primenu tih formula i kako one utiču na svet u kojem živimo. I sve to zanimljivo i kroz igru. Osmislili smo sistem naprednog učenja matematike, dostupan svima, bez obzira na to da li ste osnovac, srednjoškolac, student ili već radite i želite samo da obnovite svoja znanja. Zadaci su toliko zanimljivi i interaktivni da često i ne primetite da učite – objašnjavaju profesori koji stoje iza ovog projekta.

Portal za onlajn učenje matematike www.matematika.edu.rs zamišljen je tako da bude prilagođen đaku 21. veka, zabavan, efikasan, i uz upotrebu novih tehnologija. To podrazumeva onlajn konsultacije sa nastavnikom, zakazivanje onlajn privatnog časa ili korišćenje brojnih multimedijalnih materijala radi lakšeg savladavanja matematičkih problema.

Prvi put u Srbiji dostupno je ovakvo učenje matematike. Na jednom mestu je obuhvaćeno celokupno gradivo za osnovne i srednje škole, kao i priprema za fakultete.

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS će ovu platformu za onlajn učenje matematike uvesti u redovnu nastavu, tako da će učenici na redovnim časovima matematike učiti i sa ove platforme i koristiti ove interaktivne zadatke. ITHS je prva škola koja će takvo učenje uvesti u redovnu nastavu.

Ovaj projekat pokrenula je kompanija LINK group, koja je kreirala platformu za onlajn učenje matematike, a materijale i zadatke iz matematike pravili su nastavnici i profesori Srednje škole za informacione tehnologije ITHS i Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari