Vucic otvaranje fabrike GeoxFoto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Desetak radnika italijanske Kompanije Geoks koja je najavila zatvaranje fabrike u Vranju, o čemu je sve informacije imala i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, zatražili su da Vlada Srbije proglasi „dane žalosti“ jer je bez posla ostalo 1.200 radnika.

-Priča naš predsednik na Pinku svake večeri a na nas ne obraća pažnju, jesmo li mi gradjani drugog reda. Ćute i njegovi saradnici ovde u Vranju, a bez posla je ničim izazvano ostalo ne 12, nego 1.200 radnika – navode radnici Geoksa.

Oni traže da Vlada Srbije na zasedanju, kako navode koje se održava svakoga četvrtka, proglasi višednevne „dane žalosti u Vranju ako već ne može ništa da učini za više od tri hiljade hljidu koji su ostali posredno bez posla nakon već sasvim sigurnog zatvaranja italijanske kompanije u Vranju posle pet godina“.

Očekuje se da narednih dana radnici Geoksa zatraže pomoć za uplatu poreza i doprinosa od strane nadležnih državnih organa, jer kako kažu „svi Italijani su odavno napustili Vranje o čemu govori i zatvaranje prodavnice kompanije u centru Vranja uz cinično obrazloženje da je reč o kolektivnom godišnjem odmoru.“

Podsetimo, posle pet godina rada kompanija Geoks (Geox) zatvara fabriku obuće u Vranju, a bez posla ostaje 1.200 ljudi, potvrdili su za Danas doskorašnji radnici u ovoj italijanskoj firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari