Penzioneri iz Paraćina puni utisaka nakon koncerta: Ajron Mejden je grupa naše mladosti 1Foto: Udruženje penzionera Paraćin

Penzioneri iz Paraćina sa neverovatnim ushićenjem govore o koncertu britanske grupe Ajron Mejden. Iako su predstavnici trećeg doba, ovaj događaj za njih nije predstavljao napor, već izuzetno veliko zadovoljstvo, jer je to, kako ističu, muzika njihove mladosti.

Autobus penzionera koji hrle na hevi-metal koncert izazvao je veliku pažnju javnosti, ali oni kažu da to uopšte nije začuđujuće.

„Sve je počelo u decembru kada sam na televiziji video najavu koncerta. Nisam sačekao da voditeljka završi rečenicu, već sam odlučio da organizujem odlazak, jer među našim članovima ima mnogo fanova“, ispričao je za Danas Milan Ilić, predsednik Udruženja penzionera iz Paraćina.

Tako je brzo dogovoren besplatan prevoz i odlazak. Odmah su 42 člana kupila karte, a broj se kasnije samo uvećavao.

Kako kaže, predsednik Udruženja penzionera, mnogi mesecima ne mogu čudom da se načude kako stariji od 65 godina idu na koncert.

„Za nas je to nanormalnija stvar na svetu, pa Ajron Mejden je grupa naše mladosti i pratimo ih decenijama. Ipak, moram da kažem da smo jedino penzionersko udruženje u regionu koje je organizovalo ovako nešto“, objasnio je Ilić.

Grupa Ajron Mejden se ne predaje ni 47 godina nakon osnivanja grupe, a to su isto pokazali i fanovi iz Paraćina koji su uživali u odlasku na koncert.

„Bilo je veličanstveno, zadivljujuće, izvanredan nastup, svi su prezadovoljni. Ono što ja mogu da primetim je da su sada još bolji nego kada su bili mlađi. Imaju puno energije, a sada se oseća ogromno iskustvo, pa je ovo bio doživljaj koji ću pamtiti dok sam živ“, ispričao nam je Ilić.

Odlazak je sa nestrpljenjem čekao i Dane Kilibarda, član Uduženja penzionera, koji je ovakvo iskustvo sada ponovio nakon dve decenije.

Slušao ih je, kako kaže u Bernu pre 20 godina, a sada je još više oduševljen nastupom u Beogradu.

„Imam 75 godina, ali mi uopšte nije bilo teško da odem na koncert. Jedva sam čekao i bilo je fenomenalno. Ceo dan je bio prelep. Moja omiljena pesma kojoj se uvek vraćam je „Two minutes to midnight“, ali sam zaista decenijama veliki fan“, rekao je Kilibarda za naš list.

Paraćinski penzioneri nam ipak priznaju da nisu bili u sredini, tik kod bine gde su obično šutke i velike gužve.

Malo su se sklonili po strani gde im je bilo udobnije, a i ističu da vole da ostave prostor mladima na koje su veoma ponosni.

„I ja i svi ostali smo veoma srećni što smo na koncertu videli veliki broj mlađih ljudi. To znači da muzika naše mladosti koju smatramo sjajnom i dalje živi i da će da nastavi da živi, a to je mnogo bitnije od nas penzionera koji smo otišli na koncert grupe koju volimo“, smatra Kilibarda.

Upravo su se zbog toga radovali penzioneri iz Paraćina. Sa nekima od njih pošla su i deca, a najviše su se obradovali, kako kažu, mlađim naraštajima koje su videli u Štark Areni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari