Zašto su niški odbornik (SNS) i Nišlije bili među maskiranim Šapićevim pristalicama koje su sabotirale protest vlasnika savskih splavova? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

U grupi maskiranih i drugih pristalica gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića koji su ometali jučerašnji protest vlasnika splavova, a neki od njih isčupali kablove na ozvučenju demonstranata, nalazili su se i građani Niša, predvođeni gradskim odbornikom Nikolom Marinkovićem (SNS), piše portal Niška inicijativa.

Marinković je bio čelnik Šapićevog SPAS-a u ovom gradu, a sada je član Glavnog odbora SNS- a.

Osim što je odbornik, on je i referent u niškom pogrebnom preduzeću Gorica, koji, kako je sam kazao, obavlja poslove pomoćnika direktora za razvoj i investicije.

Na snimku Televizije N1 vidi se da se Marinković nalazi uz izgrednike koji su isčupali kablove za ozvučenje govornika na protestu vlasnika splavova. Prema navodima reportera, policija je prisustvovala incidentu, ali nije reagovala.

Zašto su niški odbornik (SNS) i Nišlije bili među maskiranim Šapićevim pristalicama koje su sabotirale protest vlasnika savskih splavova? 2
Nikola Marinković: Foto N1/Niška inicijativa/printscreen

Marinković nije odgovorio na pozive i pitanja Danasa zašto je bio među maskiranim ljudima koji su sabotirali skup vlasnika beogradskih splavova, pa i čupanjem kablova za ozvučenje govornika.

Javnost je ostala uskraćena i za odgovore da li su sa njim u Beograd putovali i drugi građani Niša.

On je uskratio komentar i drugim novinarima, uz tvrdnju da se “nalazi na godišnjem odmoru”.

Stotinak vlasnika splavova na Savskom keju okupilo se juče ispred Šapićeve vile u znak protesta što nisu prošli licitaciju za zakup mesta, koja je, kako tvrde, bila nezakonita.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari