Počela izgradnja vrtića u Tutinu 1Izvor: Ministarstvo prosvete

Polaganjem kamena temeljca, u prisustvu ministra prosvete Branka Ružića i predsednika opštine Tutin Saliha Hotija, počela je izgradnja novog vrtića u Tutinu u naselju Svračiće.

Novi vrtić prostiraće se na oko hiljadu kvadratnih metara, vrednost investicije je preko 94 miliona dinara, a završetak radova predviđen je za april naredne godine.

„Izgradnjom novog objekta obezbedićemo 100 novih mesta za mališane iz Tutina, čime praktično ukidamo liste čekanja za upis u vrtić u ovoj opštini. Na taj način dajemo podršku Predškolskoj ustanovi „Habiba Stočević“, lokalnoj samoupravi, ali i roditeljima i omogućavamo povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, što je jedan od strateških ciljeva“, rekao je Ružić i dodao da Ministarstvo kroz Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ gradi ili dograđuje vrtiće u još 22 lokalne samouprave širom Srbije.

Ministar je objasnio da su do sada završena tri vrtića u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovici, kao i da će do septembra biti završeni radovi na još  četiri vrtića – dva u Kruševcu i po jedan u Loznici i Merošini.

Radovi su u toku na vrtićima u Vladičinom Hanu i Prokuplju, dok se početak radova očekuje se i na objektima u Smederevu i Šidu.

„Za jedanaest vrtića je u planu raspisivanje tendera za izvođače radova, od kojih je jedan tender za vrtić u Novom Pazaru od  270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta“, najavio je Ružić.

Ministarstvo prosvete, u saradnji sa Svetskom bankom, sprovodi Program „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ putem kog izgradnjom novih i dogradnjom postojećih vrtića obezbeđuje proširivanje kapaciteta i mesta u predškolskim ustanovama za 11.000 mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari