Od danas pa sve do nedelje Zaječar će biti domaćin najstarijeg letnjeg festivala neafirmisanih rok bendova, „Gitarijade’’. Osim beogradskih bendova „Bolesna štenad“ i „Alhemija“, na 44. „ Gitarijadi“ učestvovaće još i „Plastik sandej“ iz Niša, novosadski „Pru“, „Megavat“ iz Požarevca, „Šraf“ iz Kosovske Mitrovice, „Stoundilers“ iz Čačka, „As I Fall“ iz Banjaluke, „Šejdi kru“ iz Sremske Mitrovice i zaječarske grupe „Delirijum“ i „Trilogija“.

U stručnom žiriju koji će ocenjivati rok bendove sedeće Milan Šćepanović, grupa „Najt šift“, Kiki Lesendrić, „Piloti“ i predstavnik TV “Košave”. Revijalni deo ‘’Gitarijade 2010’’ rezervisan je za nastupe prošlogodišnjih pobednika publike, zaječarskih sastava „Brejn demidž“ i P.L.O.D, kao i „Dark oušn“ iz Sombora. Sviraće i Lens Lopez, „Psihomodo pop“, „Van Gog“ i „Overdrajv“. Organizatori računaju na dolazak najmanje hiljadu motorista iz Srbije, Austrije, Slovenije, Nemačke, Makedonije i Bugarske.

Početak 44. Gitarijade večeras će obeležiti otvaranje Šestog međunarodnog salona rok fotografije u Radul-begovom konaku u Zaječaru, dok je otvaranje kampa planirano za sutra u 14 časova. Subota će osim svirke biti i u znaku bajkera njihovih sportskih takmičenja, kao i njihovog defilea i akrobacija na Trgu oslobođenja u Zaječaru. Organizator ovog popularnog festivala je Centar za kulturu grada Zaječara, a pokrovitelji su Grad Zaječar, Turistička organizacija Zaječara, Ministarstvo kulture i ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari