Ponovo se oglasila policija: Nova hapšenja u Majdanpeku zbog sumnje na napad na kineskog radnika 1Foto: Ne dam

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policije u Majdanpeku, uhapsili su N. M. (42) i N. D. (30) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, dok će protiv G. J. (51), koji je na izdržavanju zatvorske kazne, za isto krivično delo podneti krivičnu prijavu, saopštila je Policijska uprava Bor.

Ova trojica Majdanpečana se sumnjiče da su 24. septembra, oko 23.30 sati, sa V. B, I. Đ. i M. S. koji su ranije uhapšeni, maskirani ušli u “Donji deo grebena” na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom kineske firme “Jinshan construction”, a zatim kamenicama gađali mašinu i na njoj izazvali požar, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Bor saopštila je takođe da je uhapšeni G. J. bio na slobodnom vikendu, a potom se vratio na odsluženje zatvorske kazne.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, N. M. i N. D. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Policija u Majdanpeku intenzivno traga za ostalim učesnicima ovog događaja.

Кineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara, navodi se u saopštenju PU Bor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari