Preko aplikacije "Tader" krave mogu da pronađu partnera 1Foto: Pixabay / HOerwin56 (ilustrativna fotografija)

BBCSavršeno poklapanje! Ako mislite da aplikacije za upoznavanje rade po principu stočnih pijaca – potpuno ste u pravu. Po uzoru na Tinder, na kom svaki korisnik ostavi fotografiju, a po mogućstvu, svoju visinu i težinu, kao i intresovanja, britanska poljoprivredna kompanija „Hektejr“ pokrenula je gotovo identičnu aplikaciju za stoku, pod nazivom „Tader“. Prigodno, pred Dan […]

Pronalazak partnera na Taderu

BBC
Savršeno poklapanje!

Ako mislite da aplikacije za upoznavanje rade po principu stočnih pijaca – potpuno ste u pravu.

Po uzoru na Tinder, na kom svaki korisnik ostavi fotografiju, a po mogućstvu, svoju visinu i težinu, kao i intresovanja, britanska poljoprivredna kompanija „Hektejr“ pokrenula je gotovo identičnu aplikaciju za stoku, pod nazivom „Tader“. Prigodno, pred Dan zaljubljenih.

Aplikacija sadrži „profile“ životinja sa 42.000 farmi u Velikoj Britaniji kako bi pomogla poljoprivrednicima da stoci pronađu savršenog partnera.

Stočari mogu pregledati slike bikova ili krava i „mečovati“ ih, odnosno prevlačenjem preko ekrana pokazati da su zaintereovani za neke od njih.

„Hektejr Agritek“, firma koja organizuje kupovinu i prodaju žitarica na internetu, saopštila je da im je ideja da „osmisle nove načine trgovine i olakšaju život poljoprivrednicima“.

Prikupili su oko 3,5 miliona evra od donatora i organizacija, uključujući i podsticaje iz vladinih programa. Teniser Endi Mari jedan je od investitora, kako se navodi.

Dve krave

Reuters
I kravama su potrebni partneri

Kupidon za stoku

„Hektejr“ je 2014. pokrenuo sajt „Sel maj lajvstok“ i, kako tvrde, trećina farmi u Velikoj Britaniji već ga koristi za prodaju stoke.

Nova aplikacija, koja je povezana sa tom internet stranicom, šaljivog je karaktera.

Na primer, „nastoji da stidljive životinje poveže sa njihovim srodnim dušama“. U tom procesu poljoprivrednici, po ugledu na rimskog boga Kupidona, dobijaju ulogu „Mu-pidona“

Generalni direktor „Hektejra“ Dag Berner izjavio je da „očekuje da povezivanje goveda bude lakše nego povezivanje ljudi“.

Ponuda na Taderu u ponedeljak je već bila raznovrsna. Tamo možete naći velške crne krave sa pedigreom sa farme u Kanviju, Holštajn-Frizanštajn junice iz okruga Kork u Irskoj i simentalke sa pedigreom iz uzgajivačnice u Oksfordširu.

Zainteresovani prvo treba da označe goveče koje ih interesuje, a onda da kontaktiraju vlasnika za dodatne detalje. Kao i svaka društvena mreža, ovo bi trebalo da ubrza proces pronalaženja i olakša spajanje životinja koje žive daleko jedna od druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari