Prelević: Lečić će morati „brže, bolje i jače“ da se brani 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Gostujući u brojnim prorežimskim medijima proteklih dana, glumac Branislav Lečić je optužio Dragana Đilasa da stoji iza „afere o silovanju“ Danijele Štajnfeld, da joj je platio da ga napadne, a da su mu u svemu pomogli „Đilasovi i Šolakovi“ mediji, ističući kako su Danas i N1 „dobili novac“ da ga blate, kako bi ga svrgnuli sa političke scene.

Lečić je pozvao ove medije da mu se obrate (iako smo ga u jeku afere i sudskog procesa svakodnevno zvali), ali je ipak izbegao da nam se javi. Na pozive Danasa nije odgovarao, a na poruku je odgovorio da će nam se javiti „čim završi sa snimanjem“.

Na pitanje da prokomentariše odbranu u režimskim medijima, Božo Prelević, advokat Danijele Štajnfeld, kaže za Danas da to nije sve i da će Lečić morate „jače, bolje i snažnije“ da se brani.

– Moraće ranije da ustaje i više da se trudi. Šalu na stranu , ne znam da li je Lečić slobodan u odlučivanju. Ja necu seiriti nad njegovom sudbinom i iskreno mi ga je žao – ističe Prelević za Danas.

Jučerašnje snimanje je potrajalo, te tokom dana od Lečića nismo dobili odgovore zašto uporno govori da smo plaćeni od strane Đilasa, ima li ikakve dokaze za ove ozbiljne optužbe, pritom napominjući da smo ga uvek zvali za izjavu za razliku od druge strane, kojoj sada pruža „eksluzivne ispovesti“ – Srpskog telegrafa, Hepija, Pinka i ostalih prorežimskih medija. Rekao nam je da je umoram, ali da ćemo odgovore dobiti.

Gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, Lečić je naveo da je „kampanju koja se povela protiv njega najverovatnije platio Dragan Đilas“. On je i prethodnih dana u tabloidima „objašnjavao“ kako je lider SSP platio kampanju protiv njega, kako bi ga zbrisao sa političke scene jer je nameravao da DS vrati „na pravi put“ za razliku od „Đilasovog potrčka Zorana Lutvca“. Pritom je optužio uredništvo i novinare Danasa da smo za to „obili ogroman novac“.

„To je platio (kampanju) najverovatnije platio Dragan Đilas, zato što su to mediji koji su u vlasništvu ili njega ili njegovog partnera, sa ciljem da se iskoristi Danijela Štajnfeld koja nije definisala ko ju je silovao. Ona je imala svoje motive, a Đilas je imao motiv da me diskredituje i izbaci iz politike jer sam mu zasmetao zato što je stavio DS u dužničko ropstvo, onda je stavio svog upravnika da stranku stavi da bude pri kolenu. Đilas je idealan opozicionar. To je razarač opozicije, neko ko je destruktivac u opoziciji. Mi smo želeli šta on radi, želeli smo da otetu stranku vratimo gde joj je mesto – u epicentar demokratskog zbivanja. Ali on ima zadatak da rastera. Ja mislim da je u nekom tajnom dilu sa Vučićem, pošto je idealan opozicionar, njegove firme uspešno rade, on ima političku agendu iza zavese, režira stvari… Stvara tenziju u društvu. U toj tenziji mi imamo podelu u društvu, ta podela je toliko napeta da može da dođe do sukoba fizičkog tipa. Čak počinje razbijanje izloga, hvaljenje kako je to u redu, pljuvanje međusobno, odustajanje od pristojnog rečnika. To postaje mržnja, a mržnja nikada ne može da bude dobro. Mržnja samo rađa zlo. Između pozicije i opozicije, tj deo opozicije koji Đilas kontroliše preko medija, novca i preko svojih malih skupljanih regruta, on stvara niz hejterskih poteza koji stvaraju napetost u društvu koja će dovesti do toga da se poubijamo, da se međusobno ratuje“ – rekao je Lečić, gostujući kod Jovane Jerimić na Pinku.

U toku večeri, Branislav Lečić nam se javio objašnjavajući da je bio na snimanjima i da će nam se obratiti pisanim saopštenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari