"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Oštre reakcije na izjavu Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera"

Ostavite komentar


  1. Nemojte ljudi ko boga vas molim! Predsednica vlade je samo cveće, zna ona dobro ko je zaliva i neguje, a to sigurno niste vi novinari. Predsednica vlade služi svrsi – popunjava prostor.

  2. Ne znam čemu se čudite, da bi bila to što jeste morala da se glajhšaltovati po onoj staroj i dobro poznatoj narodnoj poslovici:poturica gora od Turčina. Pa tako i ona. Janičari su uvek bili najgori.

  3. Moze li iko normalan, zamisliti ovakvu izjavu u bilo kojoj clanici EU izuzev Hrvatske, naravno.Gde jos ministar vojni moze dobijati dolare iz inostranstva,sve priznati i biti neproveravan za spijunazu,recimo.Ja recimo sumnjam da je ministar americki spijun a Kanada je u prici samo za maglenje kao i njegove proruske izjave.Sad zamislite, u slucaju da se moje halucinacije pokazu tacnim,dali bi premijerka ili predsednik podneli ostavku? Eto u kakvoj drzavi zivimo i kakva zemlja se "priblizava" EU.

  4. Poluobrazovana, poluobaveštena i sve napola. To je slikla sadašnje vlasti. Neobrazovani, poslušni i sa mrTakva je poželjna ovoj vlasti a narod neka trpi dok moželjama na biografiji da bi bili mirni i bez prevelikih apetita.

  5. Pa vidite koliko je premijerka strucna, rekla je i da cemo imati "Bolji zivot sledece godine". E sad, postavljam nagradno pitanje:
    a) "sledece godine", tj, "malo morgen",
    b) "sledece godine", tj, svaka naredna je sledeca,
    c) sledece godine jos jedno repriziranje istoimene serije,
    d) "sledece godine", tj. ma skinite mi se vise s glupim pitanjima.

  6. Naravno Dimke, o tome se i radi, ali Brnabic nema svoje misljenje – nego tudje!

  7. @Dimke Istina, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali kada osoba obavlja javnu funkcija, stvari su malo drugačije, zato što iskazivanje tog svog mišljenja povlači odredjene posledice (kao što i treba). Ana Brnabić ne govori samo u svoje ime gradjanke Ane Brnabić, nego svojstvu više odvojenih funkcionera: premijerke, članice stranke , ministarke itd. I kao takvo, njeno mišljenje i reči imaju veću težinu nego nekog tamo lika s ulice.

  8. Pa zna se ko se plasi istine i kome ona ne odgovara. Ana je kao premijer samo nastavila Vucicevu politiku, a koliko vidimo sada je i definitivno jasno zasto je bas ona izabrana. Nedopustivo je da se premijer neke drzave ovako odnosi prema novinarima i istrazivackim timovima koji samo rade svoj posao. Ona zaboravlja da treba da radi u interesu gradjana ili nije zaboravila ali su joj ruke vezane. Vreme je da ova vlast nauci sta su informacije o javnog interesa, da shvate da ne mogu doveka da lazu i da se pomire sa cinjenicom da proci i njihovo. A gospodo na vlasti, kada budete padali jedan po jedan, bice to istorijski padovi!!

  9. @Dimke, naravno da ima pravo na svoje misljenje, ali u ovom slucaju nas ne interesuje njeno misljenje, nego Ustav i zakon.

  10. Da ne beše istraživačkog novinarstva, ne bi se znalo da je tzv. premijerka bila zaposlena u američkoj privatnoj obaveštajnoj agenciji Buz Alen. Ko je sad strani plaćenik? Da je bila direktorka fiktivne firme Kontintinental Vinds, koja je registrovana na adresi gde postoji samo tabla sa imenom i sanduče, a gde ne postoje njihove prostorije… treba to kriti, treba to kriti…

  11. Nikako da saznam šta su istraživački novinari utvrdili kako je Šutanovac stek““o toliko bogatstvo, dal’ to možda znači da američki službenici ne podležu istrazi?!

  12. KRIK,BIRN,UNS,NUNS,NDNV,N1,Prva,B92,Blic,Danas,Kurir,NIN,Vreme…
    Samo omanji spisak al pametnom dosta.
    Kada budu poceli da istrazuju afere svoji zutih miljenika onda cemo moci reci da su ““objektivni i nezavisni““.

  13. Brnabić govori baš onako kako želi onaj ko ju je postavio na to mesto, a koje mi pogrešno zovemo predsednica vlade Srbije. A istina je da je to vlada Aleksandra Vučuća. I niko mu ništa nemože.

  14. Bratee, dok se trose narodne pare na vase plate naravno da morate i tom istom narodu da podnosite ama bas svaki racun, zar je toliko tesko shvatiti da vlada nisu plemici i kraljevici vec predstavnici svih gradjana a ne predstavnici stranackih feuda.

  15. Ali ni to nije sve!! Ona je u emisiji nekako pokusala da odgovori na sva pitanja, ali nije se bas najbolje snasla. Nekoliko puta je i Vucic progovorio iz nje cuvenom recenicom "prvi put u istoriji", pa tako na primer ona navodi da je prvi put u istoriji na aerodromu u Beogradu pet miliona putnika i da je to zbog Air Serbia… A jel samo oni saobracaju sa aerodroma i svi dolaze samo zbog njih, nije bas najjasnije… Tesko je za kratko vreme napraviti analizu svega sto je rekla, ali se po gestikulaciji i konfuznim recenicama moze zakljuciti da joj nije bas prijatno i da ce sledeceg puta bolje uvezbati napisani scenario… Koliko je packi dobila? Da li ce Vucic morati opet da nastupa solo kako bi sve bilo nikad bolje?

  16. Ma pazi! Opozicija 12 godina na vlasti i nije joj palo na pamet da donesu zakon o poreklu imovine a sad o tome trube na sva zvona. Zašto baš sad. Pa zato jer su svoje mutne poslove uveli u zakonske okvire i sad bi da ispadnu nevini ko majka Tereza.

  17. Ko se još uzbuđuje zbog "mišljenja" nekoga ko mišljenje ni nema? Ko će se još sećati pomenute persone za par godina, osim možda neke gospode koja bi je po službenoj dužnosti mogla priupitati gospođu o nekim stavkama iz njenog CV-a? Nisam optimista u vezi sa ovim poslednjim.

  18. Šta nije istina ? "Istraživači" se bave samo istraživanjem političkih protivnika, videli smo primer Brankice Stanković

  19. Premijerka je uspesno izbegla odgovor vezano za rtb Bor i Srbija gas, toliko je veslala da bi pobegla od tog pitanja da je to strasno. Vodeteljka je super ali premijerka je uspela da joj se izmigolji i da se predstavi u laznom svetlu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.