Prevara sa kriptovalutama u Dražinom domu u Ivanjici 1Foto: Info Liga

U Dražinom domu u Ivanjici, kako piše lokalni portal Info Liga, otkrivena je prevara sa kriptovalutama. Ivanjičani, koji su sve to osmislili, a čiji identitet, vreme kada su to uradili i koliko njih je u prevari učestvovalo nisu navedeni, ilegalno su ušli u prostorije tog doma.

Postavili su, uređaje za „rudarenje“ na internetu, vredne više od 5.000 evra, koje su podesili na daljinske komande, a napravili su štetu koja se, kako se ističe, procenjuje na oko 20.000 evra.

Oprema je priključena na merno mesto za potrebe grada, koje nije korišćeno, zbog čega nije bilo evidentirano u lokalnoj Elektrodistribuciji.

Prevara je, dodaje se, otkrivena sasvim slučajno, kada su opštinski radnici pokušali da uđu u podrum tog objekta posvećenog Dragoljubu Draži Mihailoviću, kako bi omogućili električno napajanje za osvetljenje parka tokom „Nušićijade „.

Kako nisu mogli da otključaju vrata te prostorije, radnici su ih obili i bili iznenađeni prizorom, jer je prostorija bila oblepljena trakom da se ne bi videlo šta se unutra događa.

Temperatura u toj prostoriji bila je veća od 40 stepeni, jer su sve mašine radile i, prema nezvaničnim saznanjima Info lige, na brojilu, na kome je bila priključena oprema, potrošeno je više od 55.000 kilovat časova električne struje.

Slučaj je prijavljen policiji, a istraga je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari