Na vanrednoj sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, kojom je predsedavao prvi čovek ovog sporta u našoj zemlji Tomislav Karadžić, čelnici FSS juče su Disciplinskoj komisiji FSS podneli prijave protiv fudbalskog kluba Vojvodina, njegovih funkcionera, stručnog štaba i igrača, glavnog sudije prekinutog finala Kupa Slobodana Veselinovića i delegata utakmice Miodraga Jankovića.


Sednica Disciplinske komisije održana je kasno sinoć, ali i pre njenog hitnog okupljanja bile su poznate moguće sankcije za aktere nezabeleženog skandala iz redova Vojvodine.

Igrači za koje se utvrdi da su na bilo koji način nagovarali tim da ne izađe na teren preti kazna zabrana igranja fudbala u trajanju od šest meseci do godinu dana, dok funkcioneri za isto delo mogu biti „osuđeni“ na zabranu vršenja svojih funkcija u trajanju od jedne do dve godine, dok u slučaju ponovljenog ili težeg slučaja mogu biti doživotno udaljeni iz fudbala. Eventualna odgovornost za prolongiranje početka susreta i njegovo napuštanje šest minuta pre kraja, klub bi mogla da košta oduzimanja tri do devet bodova u tekućem prvenstvu ili dodeljivanja tzv. negativnih bodova u narednom šampionatu.

U cilju što bržeg pronalaženja vinovnika incidenata koji su bacili ljagu na završnicu 63. Kupa Srbije, najoperativnije telo FSS zatražilo je i hitan izveštaj o radu Sudijske komisije FSS, radi utvrđivanja njene eventualne odgovornosti za nemile događaje sa „Marakane“.

„Čelnici FS Srbije informišu javnost da poseduju i kapacitet i htenje da radom eliminišu sve negativne pojave i osobe za koje se ustanovi krivica“ – pisanim putem je poručila vrhuška FSS.

„Orlovi“: Maratonci trče počasni krug

U sklopu svojih redovnih protesta protiv ljudi koji vode Fudbalski savez Srbije, članovi fan kluba naše reprezentacije „Orlovi“ juče su, pod sloganom „Maratonci trče počasni krug“, u centralnoj beogradskoj ulici Knez Mihailovoj postavili bilbord sa slikama predsednika FSS Tomislava Karadžića, potpredsednika Saveza Dragana Đorđevića i Ivana Ćurkovića, sa generalnim sekretarom FSS Zoranom Lakovićem iza rešetaka.

Janković: Po propisu

Delegat utakmice Miodrag Janković objašnjava zašto je meč kasnio čitavih 27 minuta, odnosno deset manje, jer u njegovu računicu ne ulazi izvođenje himne i ostatak zvaničnog protokola.

– Nismo prekršili nikakva pravila, jer smo samo za dva minuta prekoračili dozvoljenih 15 minuta kašnjenja. Učinili smo to na molbu, prvo igrača a onda i rukovodstva, Vojvodine, a odluku smo, u dogovoru sa policijom, doneli sudija Veselinović i ja. Predviđena procedura ispoštovana je i kod prekida. Pošto se novosadska ekipa ni posle propisanih pet minuta nije vratila na teren, sviran je njegov kraj – rekao je Janković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari