Violetu M. (50), koja je povremeno hranila pse koji su juče napali i usmrtili novinara Vladana Radosavljevića u Velikoj Ivanči, uhapsila je danas mladenovačka policija, dok je beogradsko Više javno tužilaštvo naložilo određivanje zadržavanja za osumnjičenu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je saopštilo da se osumnjičena V.M. tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

„Kako se sumnja, ona juče nije obezbedila kavez u kojem su bili psi koji su izašli iz dvorišta, a potom napali i izujedali muškarca koji je od zadobijenih povreda preminuo“, naveo je MUP.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedena u Tužilaštvo.

Ona je uhapšena po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu zbog sumnje da je učinila teško krivično delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz nehata.

Radosavljevića, jednog od osnivača Produkcijske grupe „Mreža“, napao je i usmrtio čopor pasa, a njegovu suprugu teško povredio.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je dalo nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da odredi zadržavanje do 48 sati Violeti M, zbog sumnje da je izvršila teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je Violeta M. bila zadužena da u Velikoj Ivanči, u dvorištu kuće M.S. koja boravi u inostranstvu, hrani tri psa.

Ti psi su, kako se sumnja, 3. januara napali i izujedali Vladana Radosavljevića (62) koji je od posledica ujeda preminuo.

Ujede je zadobila i njegova supruga koja je pokušala da ga odbrani.

Tužilaštvo je navelo da je vlasnik pasa A.S. koji je u zatvoru od septembra i da su psi povereni na čuvanje M.S.

Dodato je da je protiv M.S. već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanja opšte opasnosti, odnosno, jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari