Protest u Šapcu za oslobođenje Dragana Milovanovića: Sramota policije i države 1FOTO: Protest pod kišobranima/D.E.

Na protestu ispred Gradske uprave u Šapcu okupilo se oko 200 građana tražeći da se oslobodi Dragan Milovanović Crni. 

On je hrabro zaustavio bager  koji se kretao prema protestantima na  na mostu. Dušan Tufegdžić, iz pokreta „Buđenje“, podsetio je da je u Šapcu pala krv mirnih demonstranata na blokadi  mostu. Policija se sramno povukla ostavljajući na milost batinaša i kriminalaca goloruke građane.

U ponedeljak ujutro pet advokata braniće Milovanovića sa zahtevom da se odmah pusti na slobodu. Sramota je što niko od onih koji su terali bager na ljude, huligane koji su koristili čekiće, motke, šipke, nisu uhapšeni.

Pravni tim podneo je krivične prijave i ukoliko se to ne učini do utorka Šapčani se neće sklanjati sa ulica. Tražimo i da se saopšti ime komandira koji je naredio da se policija skloni, što je dovelo  do brutalnog napada na mirne građane, rekao je Tufegdžić. Prof. Dr Biljana Stojković, član  Skupštine slobodne Srbije, ukazala je da je morala da dođe u Šabac jer je ovde pala  krv, i da to više ne sme da se dogodi.  Vreme je da svi dignemo glave, da branimo svoje, jer u suprotnom neće nas biti a polako nestajemo. Vreme je za ustanak, jasno je istakla prof. Stojković.

Srđan Milivojević, iz DS, stihovima „Mi znamo sudbu“ Alekse Šantića pozvao je na otpor: „Volovi jaram trpe a ne ljudi.Bog je slobodu dao za čovjeka.“

– Ne damo Dragana, ne damo Srbiju! Aleksandar Vučić se očigledno predozirao plodovima Jovanjice, a ovde u Šapcu sloboda govori, istakao je Milivojević. Advokatica  Vera Palinkaš izrazila je nezadovoljstvo malim brojem prisutnih  kada je potrebno da se brani sloboda. Ona je navela da su isti ti kriminalci i batinaši učestvovali u pritiscima i blokadu rada  Gradske izborne komisije, a članovima GIK tom prilikom  policija nije garantovala bezbednost. Očigledno da su kriminalci ovladali strukturama društva, ali je sramotno da se policija povlači i ne radi svoj posao, rekla je Palinkaševa.  

Ukazano  je  da je već bilo isuviše reči i da je vreme da građani uzmu sudbinu u svoje ruke. Skupu su prisustvovali i  Borko Stefanović i Dejan Bulatović iz SSP, Dušan Kostadinović, iz DS, kao i predstavnici ekoloških pokreta i građani iz Loznice, Obrenovca, Rume, Požege…Ovom prilikom upućen je poziv na protesni skup u Loznici, zakazan za ponedeljak u devet časova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari