Protest za savski nasip 11. septembra na Savskom keju 1savski nasip fofo Safeta Bisevac

Protest „Buna protiv mafije – hoćemo reku“ biće održan 11. septembra ove godine na Savskom keju, kod Teatra na Savi, na Novom Beogradu.

Kako je FoNetu rekao Oliver Ilić iz neformalnog udruženja građana „Savski nasip“, cilj protesta je da se skrene pažnja na postavljanje nelegalnih splavova i uništavanje vitalne infrastrukture.

„Bahati investitori oteli su građanima reku, a nadležne službe ne reaguju na naše prijave o tome“, rekao je on.

Gradonačelnik Aleksandar Šapić obećao je da će sve nelegalne splavove na Savskom keju ukloniti, ali to se nije dogodilo, naprotiv, splavovi niču kao pečurke“, rekao je Ilić.

On je dodao da će protest podržati opozicione stranke koje su obećale da će se uhvatiti u koštac i rešiti ovaj problem čim dođu na vlast.

Naveo je da protest podržavaju Demokratska stranka, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Moramo, Partija radikalne levice, Pokret za preokret.

„Posle protestne šetnje, održaćemo i tribinu na kojoj će govoriti eminentni stručnjaci“, naveo je Ilić i pozvao sve ljude da zajedno sutra krenu u protestnu šetnju i izbore se za reku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari