I pored dogovora koji su pre mesec dana postigli koordinator Ministarstva zdravlja Slobodan Lalović i dva reprezentativna sindikata u zdravstvu, protokol o povećanju zarada nemedicinskom osoblju u zdravstvenim ustanovama još nije potpisan.
Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Branislava Plančak juče je povodom ovoga organizovala konferenciju za novinare na kojoj je objasnila da Sindikat od resornog ministra nije dobio „nikakav civilizacijski odgovor“ na brojne zahteve da se zaposlenima u zdravstvu objasni zašto je potpisivanje protokola u dva navrata najpre zakazano, a onda u poslednjem času i otkazano.

I pored dogovora koji su pre mesec dana postigli koordinator Ministarstva zdravlja Slobodan Lalović i dva reprezentativna sindikata u zdravstvu, protokol o povećanju zarada nemedicinskom osoblju u zdravstvenim ustanovama još nije potpisan.
Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Branislava Plančak juče je povodom ovoga organizovala konferenciju za novinare na kojoj je objasnila da Sindikat od resornog ministra nije dobio „nikakav civilizacijski odgovor“ na brojne zahteve da se zaposlenima u zdravstvu objasni zašto je potpisivanje protokola u dva navrata najpre zakazano, a onda u poslednjem času i otkazano. Ona je najavila da će pozvati članstvo Sindikata da „dobro razmisli“ za koga će glasati na predstojećim izborima, ukoliko se ne potpiše Protokol o povećanju koeficijenta zaposlenima u zdravstvu.
– Nemedicinsko osoblje, od spremačice do ekonomskog tehničara, tako je ostalo uskraćeno za povećanje koeficijenata za obračun i isplatu plata. Mi kao najveći sindikat nećemo dozvoliti da se iko prema nama tako ponaša, pa čak ni ministri u Vladi Srbije. Zato ćemo pozvati naše članstvo da razmisle ko se drži dogovora a ko ne – naglasila je Plančakova.
Naredni korak Sindikata mogao bi, prema njenim rečima, biti i organizovanje protesta. U pregovorima povodom Protokola o rastu zarada za 2007. zaposlenih u zdravstvu, koje je Sindikat vodio sa ministrom Lalovićem početkom decembra, dogovoreno je uvećanje koeficijenta za zaposlene sa srednjim stručnim obrazovanjem, za nemedicinske struke, kao i za zaposlene u specijalnim psihijatrijskim ustanovama. Ministar je odobrio ovaj Protokol 11. decembra, ali je njegovo potpisivanje dva puta odloženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari