Razbijena stakla, pričinjena materijalna šteta i ispisani grafiti na prostorijama SKOJ-a u Beogradu: Protest 17. decembra 1Foto: SKOJ

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije je osudio napad, kako se navodi, fašističkih uličnih bandi na njihove prostorije u Beogradu u kojem su razbijena stakla, pričinjena velika materijalna šteta i ispisani grafiti u kojima se komunistima eksplicitno preti klanjem.

Najstrašniji grafit glasi “Oj crveni al ćemo vas klati, pola klati, pola psima dati”, a ispisani grafiti mržnje su potpisani keltskim krstom, poznatim neofašističkim simbolom, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su napad na prostorije SKOJ-a izveli pripadnici neonacističke skinhed mreže Klub 28 u znak odmazde zbog toga što je omladinska organizacija Nove komunističke partije Jugoslavije razotkrila planove te ultradesne ekstremističke grupacije da u Beogradu organizuje muzički festival od 17. do 19. novembra, kome je trebalo da prusustvuje više stotina neonacista iz Evrope i SAD.

SKOJ od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova zahteva da u najkraćem roku pronađu počinioce ovog vandalskog čina koji se služe nedopustivim pretnjama i govorom mržnje i ukazuje da ne postoji izgovor da tako ne bude, s obzirom da poseduju materijalne dokaze.

Zbog pretnji smrću, govora mržnje i demoliranja svojih prostorija, SKOJ i NKPJ će 17. decembra organizovati veliki protestni antifašistički skup u Beogradu.

U slučaju da se napadi na prostorije nastave, SKOJ i NKPJ će zatražiti ostavku ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i organizovati demonstracije sve dok se on ne povuče sa te funkcije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari