Ružić: Planirana izgradnja nove zgrade Biološkog fakulteta i završetak izgradnje Prirodnjačkog centra 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je danas nastavak ulaganja u infrastrukturne objekte u oblasti visokog obrazovanja, i rekao da se planira izgradnja nove zgrade Biološkog fakulteta.

Ružić je ocenio da Biološki fakultet ima izuzetan značaj i daje ogroman impuls našoj nauci i obrazovnom sistemu, kao i da je rasadnik kvalitetnih kadrova, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dekan Biološkog fakulteta Željko Tomanović ocenio je da će se izgradnjom nove zgrade , koja se planira na Torlaku u okviru Biomedicinskog kampusa, stvoriti uslovi za rad studenata i nastavnika i da će to privući nove kompanije i tehnološke parkove.

Ružić je tokom posete Botaničkoj bašti „Jevremovac“ najavio da će biti završen i objekat čija je izgradnja u njoj počela 1995. godine i koji bi trebalo da postane Prirodnjački centar i da nosi ime po našem naučniku Josifu Pančiću.

Pored nove zgrade Biološkog fakulteta i završetka Botaničkog instituta, još 13 projekata je predloženo za finansiranje iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a među njima je i nova zgrada Fakulteta muzičke umetnosti i proširenje postojećih kapaciteta Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari