Skup “Pravda za Nikolinu” opet u Kragujevcu 1Foto: V. G.

U nedelju, 5. februara, na platou Tržnog centra Big Fashion u Kagujevcu biće održan četvrti skup “Pravda za Nikolinu”.

Simbolično skup počinje u minut do 12, a organizuje se povodom tragične smrti trinaestogodišnje Nikoline Jovanović, koja je izgubila život kada je na nju na pečačkom prelazu naleteo automobil.

Po rečima organizatora, sa skupa će biti upućen apel državnim organima da vozač koji je udario Nikolinu bude odmah priveden zbog, kako navode, težine dela, nepokazivanja empatije, nepružanja pomoću na licu mesta i uznemiravanja ogromnog dela javnosti, a naročito roditelja čija deca idu u dve okolne škole.

Cilj je da se na ovaj način podigne i svest javnosti o blagim kaznama koje se u praksi izriču počiniocima teških krivičnih dela sa fatalnim ishodom.

– Apelujemo na sudstvo da shvati da blaga kaznena politika dovodi do toga da se svakog dana dešavaju saobraćajne nesreće, koje odnose živote, a to neretko budu deca pešaci, navode organizatori.

Na četvrtom skupu podrške, osim Nikolininih, govoriće i roditelji druge dece nastradale u saobraćaju.

Da podsetimo, razočarani blagim kaznama za ubistva dece u saobraćaju, Nikolinini roditelji su pokrenuli i online peticiju koju je do sada potpisalo 14.000 ljudi.

U peticiji traže hitne izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i izmene Krivičnog zakona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari