Stefanović iskaz u Sektoru unutrašnje kontrole davao skoro tri, Hrkalović saslušavana punih šest sati 1foto N1

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i nekadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović dali su iskaze u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, prenela je danas televizija N1.

Oni su pozvani na razgovor zbog navoda koje su iznosili u medijima u poslednje vreme, a između ostalog, i o postupanju policijskog službenika Slobodana Milenkovića, koji je otkrio „Jovanjicu“.

Dijana Hrkalović saslušavana je punih šest sati u Sektoru unutrašnje kontrole, dok je ministar odbrane Nebojša Stefanović svoj iskaz pred policijskim inspektorima davao skoro tri sata.

Nakon izlaska iz zgrade SUK-a, ni Hrkalović ni Stefanović nisu odgovarali na pitanja novinara, s tim da je ministar Stefanović dao samo kratku izjavu, piše N1.

„Mislim da sam mogao bar donekle da im pomognem u smislu svih svojih saznanja. Kao što sam to rekao i pre nekoliko meseci, uvek ću se odazivati na zahteve i pozive naših državnih organa da im izađem u susret i da dam svaku informaciju za koju smatraju da je relevantna, a da ja mogu da je dam. Dakle, završili smo sve, ja verujem da smo dodatno neke detalje rasvetlili, naravno to je dalje u rukama tužilaštva, i tužilaštvo će i u ovom i u svim drugim procesima voditi računa. Ja verujem da će rasvetliti svaki od tih slučajeva i da ćemo doći do potpune istine. Imam potpuno poverenje u naše državne organe, imaju kapacitet i snagu da to urade. To je sve što imam da vam kažem danas“, izjavio je Stefanović.

Policija je njih dvoje pozvala na saslušanje po nalogu Višeg javnog tužilašta zbog tvrdnji koje je Hrkalovićeva iznela u svojim medijskim nastupima prethodnih dama.

Naime, ona je gotovo za sve što se njoj stavlja na teret, i pred sudom i u medijima, optužila svog bivšeg šefa Nebojšu Stefanovića – od prisluškivanja predsednika Vučića, preko dostavljanja medijima slika Danila Vučića sa pojedinim kriminalcima, montiranja afere Jovanjica, do pružanja zaštite kriminalnoj grupi Veljka Belivuka.

Stiče se utisak da je od svega što je ona navela, najvažniji slučaj Jovanjica, posebno zbog toga što je Više javno tužilaštvo saopštilo da je dalo nalog SUK-u da ih sasluša na prvom mestu radi provere postupanja načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića. A upravo njega Hrkalović optužila da je zajedno sa Stefanovićem montirao aferu Jovanjica.

Inspektor Milenković je Jovanjicu razotkrio i uhapsio Predraga Koluviju, vlasnika tog imanja na kom je pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi.

Inače, tvrdnje Dijane Hrkalović poklapaju se sa onim što Koluvijini advokati iznose u sudu u njegovu odbranu.

Dijani Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, Apelacioni sud je ukinuo rešenje kojim je joj je početkom juna Viši sud u Beogradi ukinuo meru kućnog pritvora i obavezu nošenja nanogice.

Razlog za to je što Hrkalović poseduje dva pasoša sa različitim imenima, a nije poznato koji dokument joj je oduzet te i dalje postoji bojazan od eventualnog bekstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari