Stiven King ima zamerku na treću epizodu serije „The Last of Us" 1Foto: HBO / Planet / Profimedia

Serija The Last of Us privlači sve veći i veći broj gledalaca i čini se da su komentari uglavnom veoma pozitivni, ali izgleda da Stiven King ipak ima zamerku na treću epizodu.

U epizodi zvanoj Long, Long Time, koju mnogi fanovi hvale zbog veoma emotivne priče likova Bila i Frenka, King je uočio nepravilnosti oko geografskog položaja, piše Index.hr.

Naime, serija se na početku odvija u Bostonu u Novoj Engleskoj, u saveznoj državi Masačusets, odakle je King rodom, a treća epizoda se odvija, kako je posebno naglašeno u seriji, 16 kilometara zapadno od Bostona.

King je istakao kako krajolik iz serije nikako ne odgovara stvarnom krajoliku koji se nalazi 16 kilometara od Bostona.

Lokacija nije autentična

„Treća epizoda serije The Last of Us: Da li stvarno hoćete da kažete da je to 16 kilometara od Bostona“, upitao je King na Tviteru, što je privuklo puno lajkova i komentara.

Mnogi stanovnici te regije i poznavaoci geografije istakli su da tavak planinski, stenovit i pomalo divlji pejzaž uopšte ne postoji u tom delu Masačusetsa.

Međutim, King je podelio i sveukupni utisak o seriji, koja mu se ipak dopada. „O, dopada mi se. Samo kažem“, napisao je King.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari