Tim koji pobeđuje – Kompanija Meridian stipendijama podržala genijalce 1Foto: Meridian

Ambicizoni projekat stipendiranja i prakse za studente završnih godina akademskih studija

Osim što na više od 30 evropskih i svetskih tržišta igara na sreću primenjuje inovativna rešenja koja razvijaju mladi stručnjaci iz Srbije, za kompaniju Meridian jedan od najvećih prioriteta je ulaganje u obrazovanje i naučni rad mladih.

Prepoznajući sistemski problem neusklađenosti između sistema obrazovanja i ponude i tražnje kadrova na tržištu rada, Meridian je u 2020. pokrenuo ambicizoni projekat stipendiranja i prakse za studente završnih godina akademskih studija.

Stipendisti kompanije Meridian tako su postali najbolji diplomci sa Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, koji su osnovne akademske studije u prethodnoj godini završili sa prosečnom ocenom 10.00. To je samo formalna potvrda impresivnih znanja i veština koje imaju i o kojima će tek čuti čitava Srbija.

Na sreću društva u celini, upravo je Srbija zemlja u kojoj žele da ostanu i da se profesionalno ostvare i pored toga što su im sa znanjima i veštinama koje već poseduju otvorena brojna vrata Evrope i sveta.

Meridian već godinama aktivno učestvuje u projektima zapošljavanja mladih, u saradnji sa resornim ministarstvom i visokoškolskim ustanovama Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari