U Kragujevcu od početka godine poginulo petoro pešaka, pojačana kontrola saobraćaja 1Foto: Z.S.M.

Pripadnici saobraćajne policije, Policijske uprave u Kragujevcu će, u narednom periodu, osim svakodnevnih redovnih kontrola, pojačano kontrolisati saobraćaj s akcentom na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci, ali i vozači prema pešacima.

– S obzirom na to da je od početka godine na području koje pokriva Policijska uprava Kragujevac, u saobraćajnim nezgodama život izgubilo pet pešaka, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da striktno poštuju saobraćajne propise, u cilju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, apeliju iz Policijske uprave Kragujevac.

Iz PU podsećaju pešake da ne prelaze ulicu na crveno svetlo semafora i van obeleženog pešačkog prelaza, da ne koriste telefon ili slušalice dok prelaze ulicu, kao i da kolovoz prelaze tek nakon što se uvere da je to bezbedno.

– Takođe, apelujemo na vozače da posebnu pažnju obrate na pešake koji prelaze ulicu ili stoje ne trotoaru nameravajući da je pređu, kao i da poštuju ograničenje brzine i ne voze pod dejstvom alkohola, ističu u PU Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čiatjte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari