U sredu počinje vakcinacija prosvetara 1

Vakcinacija prosvetnih radnika počinje u sredu, 20. januara, najavio je ministar prosvete Branko Ružić i pozvao sve zainteresovane zaposlene u vaspitno-obrazovnom sistemu da se, ukoliko to nisu učinili do sada, izjasne za imunizaciju na portalu eUprava.

Prema rečima ministra, zaposleni u prosveti su pored zdravstvenog sistema važan deo za funkcionisanje našeg društva i jasno je zašto su i oni prioritet.

„Na taj način sačuvaćemo zdravlje zaposlenih u prosveti, kao i zdravlje dece sa kojima su oni u svakodnevnom kontaktu“, rekao je Ružić.

Ministarstvo prosvete je 15. januara poslalo školama poziv da se svi zainteresovani prijave putem portala eUprava, što je prvi korak u realizaciji masovne vakcinacije. Prosvetni radnici koji su se prijavili dobiće putem SMS poruke ili elektronske pošte informaciju o terminu i mestu vakcinacije.

U operativnom planu objavljenom na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, predviđeno je da zaposleni u srednjim školama, u visokom obrazovanju i u predškolskom obrazovanju budu vakcinisani u drugoj fazi, a zaposleni u osnovnim školama u trećoj, jer su osmoletke procenjenje kao mesta sa manjim rizikom od transmisije korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari